HER ER MIT LEDERSKAB: »Min vigtigste opgave er at give medarbejderne arbejdsro«

»Når man har en erfaring på 40 år+ fra forskellige poster, ved man, at det virker bedst, når folk synes, det er sjovt og spændende,« siger Jacob Gulmann, CEO i Viamap. Han mener, at medarbejderne motiveres bedst, når de forstår og kan se en mening i den opgave, de arbejder med - og får arbejdsro til at løse den.
»Når man har en erfaring på 40 år+ fra forskellige poster, ved man, at det virker bedst, når folk synes, det er sjovt og spændende,« siger Jacob Gulmann, CEO i Viamap. Han mener, at medarbejderne motiveres bedst, når de forstår og kan se en mening i den opgave, de arbejder med - og får arbejdsro til at løse den. Illustration: Viamap. Se større version
Som leder skal man sikre, at medarbejderne forstår og føler ejerskab til virksomhedens strategi - og i øvrigt lade være med at blande sig for meget i deres daglige arbejde, mener Jacob Gulmann, der er CEO i iværksættervirksomheden Viamap.
30. september kl. 13:45
errorÆldre end 30 dage

Virksomhedens langsigtede strategiske mål er ikke til diskussion. Det bliver udstukket i en snæver kreds af ejere, topledelse og bestyrelse, men når målet først er på plads, er det vigtigt at få medarbejdernes bud på, hvordan de kan bidrage til at realisere strategien. På den måde er chancen for succes nemlig størst, mener Jacob Gulmann, der er CEO i iværksættervirksomheden Viamap.

»Alle skal være med og føle ejerskab. Der er ikke noget værre end at stå i en situation, hvor du har en strategi og må købe dig fattig i kommunikationskonsulenter, der kan hjælpe med at rulle den ud, og så fornemme, at det alligevel ikke er blevet forstået. Du har behov for, at folk i organisationen er ambassadører. Jeg er stor fortaler for, at det, man gør, er drevet af lyst, fordi det er sjovt og spændende at være med til,« understreger Jacob Gulmann.

Han trådte sin ledelsesmæssige barnesko hos malingproducenten Hempel, og kender derfor nøje de ledelsesmæssige udfordringer i en stor organisation, selvom han i dag er chef for en mindre iværksættervirksomhed.

»Jeg er vokset op i et system, hvor vi ikke troede på total topstyring ligesom i visse meget amerikanske selskaber, hvor man presser mål om ti procent mere ned over hovedet på folk. Det passer ikke til dansk kultur.«

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Du har ikke tilladelse til at deltage i debatten. Kontakt support@ing.dk hvis du mener at dette er en fejl.
Forsiden