Tyske industrivirksomheder som Bosch, Siemens, og her Trumpf har i dag private lukkede 5G-netværk på sine fabrikker, helt uden om teleselskaberne.
Tyske industrivirksomheder som Bosch, Siemens, og her Trumpf har i dag private lukkede 5G-netværk på sine fabrikker, helt uden om teleselskaberne.

Foto : Trumpf

Grundfos 5G-first-mover: Får bygget privat netværk på fabrik i Bjerringbro

TDC NET, Ericsson og Grundfos udvikler sammen Danmarks første private industrielle 5G-netværk, der skal erstatte Wi-Fi og kablede Ethernet-forbindelser på Grundfos-fabrikken i Bjerringbro. Partnerskabet er opstået, selvom Grundfos helst selv vil drive 5G-netværk uden om teleselskabernes offentlige mobilnetværk.
Når en førerløs truck i fremtiden skal flytte pumper rundt på Grundfos-fabrikken i Bjerringbro bliver det måske med et 5G-netværk inden for de næste år. Det er i hvert fald ambitionen med det nye 5G-partnerskab som Grundfos har indgået med TDC Net og Ericsson. I første omgang skal de tre virksomheder teste forskellige produktionsscenarier, der ikke er mulige med de eksisterende trådløse og kablede forbindelser..
Vil du have fuld adgang til Tech Management?

Om Tech Management

Tech Management er Ingeniørens ledelsesmedie, som sætter fokus på ledelse, projektstyring og strategi i en digital og teknologisk forandringstid.

5 grunde til, at du skal læse Tech Management

1. Du får indblik i digital omstilling i et ledelsesperspektiv

2. Du får adgang til et medie, der tør skære igennem hypen om ny teknologi

3. Du får gode, lærerige cases fra virksomhedernes hverdag

4. Du får værktøjer, du kan bruge direkte i dit arbejde med ledelse og strategi

5. Du får ny inspiration til at styre dine projekter, så de lander hvor de skal

Fristet? Prøv Tech Management i en måned til 49 kr.

Nævnte firmaer

Latest news