Giv medarbejderne en master og få innovationskraft til gengæld

Efteruddannelse, master, vækst, innovation, konkurrenceevne, konkurrencedygtighed
Illustration: Tegning: Lars Refn. Se større version
Et omfattende studie fra AAU Business School viser, at det automatisk skubber til innovationskraften at investere i efteruddannelses på master- eller diplomniveau – også når man korrigerer for de parametre, der normalt fører til øget innovation.
9. august 2021 kl. 09:20
errorÆldre end 30 dage

Når virksomheder punger ud for at give deres medarbejdere en uddannelse på master- eller diplomniveau, får de investeringen tilbage i form af øget innovationskraft. Det dokumenterer et omfattende studie, som forskere ved AAU Business School står bag.

Således er sandsynligheden for, at en virksomhed har succes med innovation 14 procentpoints højere, hvis dens ansatte efteruddanner sig på master- eller diplomniveau.

Med andre ord kan det godt betale sig at investere i, at medarbejderne efteruddanner sig på højt niveau, anfører ph.d. Jesper Eriksen, som er en af forskerne bag studiet. Han arbejder i dag som videnskabelig medarbejder ved Aarhus Universitet/DPU:

»Vores konklusion er et godt argument for efteruddannelse af denne type, for vi ved, at succesfuld innovation kan være en betydelig faktor, når en virksomhed vil øge sin konkurrencedygtighed.«

Undersøgelsen viser, at det vigtigste ikke er, om medarbejderne deltager i et masterforløb som en form for belønning eller frynsegode - eller fordi virksomheden ønsker at opruste fagligt på et område:

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.