Frivillighed skal sætte skub i innovation og digitalisering hos Cowi

Charlotte Søgaard, Cowi, Digital Transformation Director
Som Digital Transformation Director er Charlotte Søgaard dybt involveret i den digitale udvikling i Cowi. Illustration: Cowi. Se større version
For halvandet år siden introducerede rådgivervirksomheden Cowi en netværksorganisation i tillæg til den hierarkiske linjeorganisation. Netværksorganisationen skal bidrage med bæredygtighed og digitalisering af processer og ydelser på baggrund af idéer fra medarbejderne. Målet er at slippe en ny kultur løs, hvor der arbejdes mere agilt end i en traditionel rådgiverkultur.
25. november 2021 kl. 11:51
errorÆldre end 30 dage

Normalt tager det typisk et par arbejdsuger for en specialist at analysere de mange tusind punktmålinger af havbunden, der skal til for at vurdere, hvor det er mest hensigtsmæssigt at placere en havvindmølle.

Men hvorfor ikke sætte en algoritme til at klare opgaven i stedet?

Sådan lød et forslag fra en medarbejder i Cowi. Forslaget vandt gehør, blev testet og er i dag ved at nå et modenhedsniveau, der betyder, at AI-værktøjet snart kan forankres i virksomheden.

Det nye AI-baserede værktøj er et skoleeksempel på hensigten med Cowis nye netværksorganisation (Dual Operating System). Ideen er nemlig at skabe grobund for mere innovationskraft og agilitet samt at fremme bæredygtighed og digitalisering i virksomheden.

Helt konkret betyder det, at der parallelt med den traditionelle, hierarkiske linjeorganisation og på tværs af afdelinger og geografi er etableret en netværksorganisation, som består af 12 faglige communities inden for forskellige emner som blandt andet AI, IoT, VR/AR og en række tekniske områder.

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.