Forbrændingsanlæg er økonomisk mere velegnede til CCS end biomasse

5. april kl. 05:004
ARC Amager Ressource Center
Illustration: ARC.
Særligt fordi forbrændingsanlæg er stabile i driften og kører hele året rundt, vurderer ny analyse, at affaldssektoren økonomisk er bedst egnet til investeringer i CCS.
Artiklen er ældre end 30 dage

Investerer du i CCS på biomassenanlæg, risikerer du at stå med en investering, som er meget lang tid om at tjene sig hjem, og i sidste ende kan vise sig at være en dårlig investering. En investering i CCS på forbrændingsanlæg står i modsætning til dette i en ny analyse, som EA Energianalyse har udført for Concito, som viser at de forventede prisstigninger på biomasse kan gøre det risikabelt at investere i CCS på biomasseanlæg. 

Denne artikel er fra WasteTech

WasteTech er målrettet private og offentlige aktører, der arbejder indenfor affalds- og genbrugsområdet.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til WasteTech
Alt indhold på WasteTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
4 kommentarer.  Hop til debatten

Tophistorier

Debatten
Vær med til at skabe en god debat ved at følge vores debatregler.

For at deltage i debatten skal du have en profil med adgang til at læse artiklen. eller opret en bruger.
settingsDebatvisning
4
9. april kl. 01:15
CCS en selvfølge...

Det burde være en selvfølge, at man laver CCS af røggas fra en høj kapacitets punktkilde uanset kilden til røgen - det virker mere til at handle om prisen og mon ikke den følger den normale kurve, og det er nedad.

Vi er vist efterhånden i den situation, at mængden af frigiven CO2, metangas og andre drivhusgasser er steget ud over det acceptable - det kan kun være russiske ledere og andre despoter, der nægter dette.

Ved at lave CCS på røggas fra afbrænding af biomasse, så får man nok det mest effektive dræn af CO2 fra atmosfære forudsat, at den afbrændte biomasse erstattes af en tilsvarende mængde plantevækst i  forholdet 1:1 (mindst).

3
8. april kl. 15:44
Tog

Nu ved jeg ikke hvilke værker der er overlever, men måske skulle man overveje at der skulle gå tog til døren. 

Hvis der skal flyttes meget affald rundt både indenlands, men også fra udenlands vil det vil være bedre det foregår ved tog end lastbil (klimamæssigt)

Nogen der ved hvordan det foregår idag?

2
8. april kl. 12:31
Re: Affaldssortering til genbrug

Er det bedre at importere affald end biomasse, og hvordan påvirker det CO2 beregningen for DK.

Størstedelen af den tekstil og andet plast vi sender til genanvendelse i udlandet bliver alligevel energiudnyttet fordi det meste ikke kan genanvendes. Så derfor kan det trække i den rigtige retning at vi begynder at få egne sorteringsmuligheder i DK så vi kan beholde brændslet indenlands i stedet for at lade andre udnytte det.

Men hvis du spørger til den nationale udledning, så gælder det om at få andre lande til at brænde vores ikke-genanvendelige affald af for os. Så tæller vores forbrugsrester nemlig i deres udledningsregnskab og ikke i Danmarks. Men det er jo reelt blot en slags national "regnskabsoptimering" som samlet set giver en dårligere energiudnyttelse.

Men hvis vi fanger CO2'en kan vi udnyttes vores egen (og evt. andres) affaldsressource uden at belaste den nationale udledning.

1
8. april kl. 11:10
Affaldssortering til genbrug

De nye regler for affaldssortering burde vel 'alt andet lige' medføre at der indenlandsk kommer mindre affald til forbrænding, hvordan passer det ind?

Er det bedre at importere affald end biomasse, og hvordan påvirker det CO2 beregningen for DK.

Liberalisering af forbrændingssektoren, er det nu også en 'god ide'? Andre liberaliseringer har jo ikke altid medført mindre pris for borgerne