Fokus på grønne brændstoffer har med ét slag placeret Svanehøj midt i et boom

Adm. direktør i Svanehøj Søren Kringelholt Nielsen
Adm. direktør i Svanehøj Søren Kringelholt Nielsen. Illustration: Svanehøj. Se større version
En vild og pludselig efterspørgsel på pumper til klimavenligt brændstof har skabt lige så vild vækst for pumpevirksomheden Svanehøj, der har investeret et tocifret millionbeløb i automatiseret produktionen for at kunne følge med.
6. december 2021 kl. 09:07
errorÆldre end 30 dage

Svanehøjs salg af brændstofpumper til gas er bogstaveligt talt gået fra nul til hundrede på to år. De op til 25 meter høje pumper er nemlig designet til marineindustrien og passer til stort set alle typer bæredygtig brændstof, som er på alles læber i industrien netop nu.

Adm. direktør Søren Kringelholt Nielsen har været ansat i virksomheden i tre år, og da han kom til, blev grøn omstilling ikke rigtigt diskuteret. I dag taler man næsten ikke om andet i virksomheden. 

»Det er et hot emne, hvordan man gør marinetransport bæredygtig, så vi har oplevet en meget kraftig vækst med en tredobling af omsætningen de seneste tre år,« siger han om virksomhedens held til at være på rette sted, den rette tid.

Svanehøj blev grundlagt i 1928 i Jomfru Ane Gade i Aalborg og har fra begyndelse designet, udviklet og produceret pumper. Dengang var det mange forskellige pumper, i dag er det ‘grønne’ pumper, der er i fokus.

Fordobling af omsætning

Da en dansk-svensk kapitalfond overtog virksomheden for tre år siden, blev der lagt en vækststrategi om at øge omsætningen fra knap 200 millioner kroner til en halv milliard på fem år. Dette mål bliver opnået allerede i år, og der er derfor lagt en ny strategi, der sigter mod at fordoble omsætningen til en milliard kroner frem til 2026, fortæller Søren Kringelholt Nielsen.

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Fortsæt din læsning
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.