FN-rapport: Danmark er igen verdensmestre i offentlig digitalisering

Plus13. juli 2020 kl. 14:29
FN Byen i Nordhavn
Illustration: By og Havn.
Danmark indtager for anden gang i træk førstepladsen for offentlig digitalisering. Det viser en ny måling fra FN.
Artiklen er ældre end 30 dage

For anden gang i træk indtager Danmark en førsteplads som det land, der er længst fremme med offentlig digitalisering.

Det viser den nye E-Government Survey 2020, som FN har udgivet. Målingen bliver offentliggjort hvert andet år, og den seneste udgave omfatter 193 lande, som er blevet rangeret efter niveauet af offentlig digitialisering. I undersøgelsen måles der på tre indikatorer, som er digitale services, telekommunikationsinfrastruktur og befolkningens uddannelsesniveau.

Den danske placering i toppen af ranglisten viser ifølge Digitaliseringsstyrelsens direktør, Rikke Hougaard Zeberg, at det offentlige Danmark går i den rigtige retning.

»FN fremhæver bl.a. vores evne til at samarbejde på tværs af stat, regioner og kommuner om de offentlige digitale løsninger. Det er helt unikt for Danmark, og er med til at bringe os helt til tops i målingen,« siger hun i en pressemeddelelse.

Corona har åbnet digitale døre

Coronapandemien har ifølge Rikke Hougaard Zeberg vist, at det er muligt at holde vigtige dele af samfundet kørende digitalt under en krise.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»I Danmark har vi en sammenhængende digital infrastruktur og en lang række digitale løsninger, som gør, at undervisning, lægebesøg, kommunal sagsbehandling og andre offentlige services i vid udstrækning kunne fortsætte på trods af samfundets nedlukning,« siger direktøren i pressemeddelelsen.

Hun fremhæver, at det er en samlet offentlig sektor, der har arbejdet på at skabe en fælles digital infrastruktur, og det er også en af de karaktertræk, som bliver fremhævet i rapporten med henvisning til NemID, Borger.dk og Digital Post.

Derudover fremhæver FN-rapporten, at der er flere såkaldte signaturprojekter om kunstig intelligens, som er blevet sat i søen med penge fra investeringsfonden. Projekterne skal høste erfaringer med teknologien hos kommunerne og regionerne.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten

Tophistorier

Debatten
Vær med til at skabe en god debat ved at følge vores debatregler.

For at deltage i debatten skal du have en profil med adgang til at læse artiklen. eller opret en bruger.
settingsDebatvisning