FLSmidths digitalisering kræver færre underleverandører

FLS
Udstyr til materialehåndtering, Australien. Illustration: FLSmidth. Se større version
Den danske cement- og minegigant, FLSmidth, er for alvor i gang med at ‘skære fedtet fra’ i værdikæden. Antallet af leverandører er skåret ned til en tiendedel, ligesom tunge it-systemer er erstattet med apps og cloud-teknologi.
22. september 2021 kl. 16:12
errorÆldre end 30 dage

De seneste fem år har FLSmidth været igennem en transformation på supply chain-området for at optimere indtjeningen. Men en transformation i supply chain betyder også en digital transformation, fortæller manden i spidsen for forandringerne, indkøbsdirektør Asger Lauritsen.

Siden sin ansættelse i 2016 har han fået antallet af cement- og minegigantens leverandører ned fra 15.000 til 1.500. 

»Det gør bare tingene meget nemmere,« siger indkøbsdirektøren, der kan fortælle om mange afledte effekter af at reducere antallet af underleverandører til en tiendedel. 

Blandt andet er virksomheden blevet skarpere på at kunne styre differentiering af bestillinger på anlæg og reservedele, ligesom de færre leverandører også er en fordel ved inspektion. 

»Når vi bygger maskiner til mineindustrien, forventer kunden, at vi er der og sørger for, at alt er, som det skal være. Der er det nemmere at invitere leverandører med, ligesom det giver færre fejl, at leverandørerne er blevet nemmere at overskue.« 

Leverandørerne kommer tættere på

Selvom det kan lyde paradoksalt, at man på den ene side skærer voldsomt ned i antallet af leverandører og samtidigt fokuserer på nearshoring, er det en del af øvelsen at rykke underleverandørerne tættere på dels kunderne, dels de store montage-hubs, FLS selv ejer i Kina, Indien, Europa, USA og snart Sydamerika.

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.