Flere medlemmer i SMV-bestyrelser tager relevant uddannelse

Bestyrelse
Illustration: Freepik created by rawpixel.com .
Andelen af medlemmer i de danske SMV-bestyrelser, der har taget en bestyrelsesuddannelse, er stigende, viser rundspørge fra netværket BoardPartner.
25. februar 2020 kl. 07:20
errorÆldre end 30 dage

Når bestyrelserne i de danske SMV'er samles for at lægge fremtidens strategi, har flere af medlemmerne bestyrelsesuddannelser end tidligere. 

Det viser to rapporter fra bestyrelsesnetværket BoardPartner. 

Netværket har indhentet 1.383 besvarelser i en undersøgelse, hvoraf 849 af besvarelserne kommer fra medlemmer af bestyrelser i SMV-laget. Her angiver en større andel i 2020-udgaven, at de har taget en bestyrelsesuddannelse, end det var tilfældet i en tilsvarende rapport fra 2018.

Konkret angiver rapporten, at 62 procent af bestyrelsesmedlemmerne i A/S-SMV'er har taget uddannelsen, mens det tal er 56 procent for Aps-SMV'erne. 

"Udbuddet af bestyrelsesuddannelser, og antallet af aktører på området er vokset," konstaterer rapporten, der viser, at den positive udvikling gælder for både bestyrelser i virksomheder af typen Aps og A/S.  

Læs mere her: Synspunkt: Få digital forretningsforståelse ind i bestyrelseslokalet

Brug for at blive klædt på

Det lader til, at tiden, hvor en bestyrelse kunne bestå af ægtefællen, byens advokat og en god ven fra golfklubben, er ved at være talte. I hvert fald hvis man spørger blandt udbyderne af uddannelserne. 

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger