Fire dages arbejdsuge: »Man skal være lidt mere bussemand som leder«

Abtion
Illustration: Abtion.
Det kræver høj arbejdsdisciplin, et minimum af forstyrrelser og en leder, der ikke er bange for at facilitere det, når fem dages arbejde skal klares på fire dage. Til gengæld har medarbejderne fået mere overskud, og det er blevet langt nemmere at rekruttere for den københavnske it-virksomhed Abtion.
21. april kl. 10:00

»Vi giver en kæmpe gulerod, men vi giver også lidt pisk,« lyder det fra Andreas Bødker, der er stifter og CEO i it-virksomheden Abtion på Vesterbro i København.

»Guleroden er dog større end pisken,« skynder han sig at tilføje. 

Virksomheden, der leverer digitale produkter og services til virksomheder som Ørsted, Mærsk og Lego, indførte for to år siden en fire dages arbejdsuge, så den omtalte gulerod er fri hver fredag vel at mærke til samme løn, som dengang arbejdsugen talte fem dage. Pisken, der muliggør den tilbagevendende frynsegode i form af fredagsfri, er, at der stilles skrappere krav om tilstedeværelse og effektivitet ugens første fire dage, fordi den samme produktivitet skal opretholdes på kortere tid.

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger