Få styr på styregruppen

Foto : Fra bogen Projektets styregruppe

Få styr på styregruppen

I større projekter ender skylden ofte hos projektlederen, hvis projektet kuldsejler og millioner af kroner er tabt. Men ifølge projektkonsulent Bjarne Kousholt er det styregruppen, den er gal med. 
Et af de værste mareridt for en projektleder er at skulle fremlægge status for et projekt - der måske ikke kører optimalt - for en styregruppe på ti topledere, der har skabt en atmosfære af, at det er en retssag, hvor projektlederen er den tiltalte.
Vil du have fuld adgang til Tech Management?

Om Tech Management

Tech Management er Ingeniørens ledelsesmedie, som sætter fokus på ledelse, projektstyring og strategi i en digital og teknologisk forandringstid.

5 grunde til, at du skal læse Tech Management

1. Du får indblik i digital omstilling i et ledelsesperspektiv

2. Du får adgang til et medie, der tør skære igennem hypen om ny teknologi

3. Du får gode, lærerige cases fra virksomhedernes hverdag

4. Du får værktøjer, du kan bruge direkte i dit arbejde med ledelse og strategi

5. Du får ny inspiration til at styre dine projekter, så de lander hvor de skal

Fristet? Prøv Tech Management i en måned til 49 kr.

Sådan får du en optimal styregruppe

I sin bog Projektets styregruppe, som er skrevet i samarbejde med Rikke Bang og Henrik Timm fra Peak Consulting Group, bringer Bjarne Kousholt 27 anbefalinger til ansvarsfordelingen ved et større projekt. Vi har udvalgt fem af dem:

1. Styregruppen er overordnet ansvarlig for projektet, dets succes eller fiasko.

2. Styregruppen sørger for support og vejledning på senior ledelsesniveau og skal som sådan dække de væsentligste interessenters interesser, herunder forretningen, brugerne og leverandørerne.

3. Det skal sikres, at der er klart definerede forretningsmæssige målfor projektet, og at styregruppen fastholder disse i projektets levetid, med mindre andet udtrykkeligt besluttes.

4. Det skal sikres, at styregruppens medlemmer har tid til arbejdet i styregruppen, prioriterer dette og er engagerede og til stede for projektet i hele dets levetid.

5. Styregruppen skal sikre at der i og omkring projektet er en forretningsorienteret kultur med grundlæggende forståelse for projektets risici samt kommercielle og juridiske aspekter.

Latest news