Kreative fif til lønforhandlingen
Kreative fif til lønforhandlingen

Foto : Rasmus Meisler

Få noget ud af lønforhandlingen - på trods af corona

Man skal ikke lade sig skræmme af situationen til at tro, man intet kan forvente. Det skal bare gribes lidt anderledes an, mener lønrådgiver hos IDA Kamilla Mortensen. Få rådene her.
Siden covid-19 kom til Danmark, har den ene ingeniørvirksomhed efter den anden meldt ud, at ledelsen tager en periode på nedsat løn, at medarbejderne følger trop, eller at lønforhandlingerne er aflyst i år. Alt sammen i et forsøg på at imødekomme nuværende og forventet tilbagegang.
Vil du have fuld adgang til Tech Management?

Savner du den indsigt, der gør dig i stand til at se de nyeste teknologier i et forretningsmæssigt perspektiv? Tech Management er mediet om ledelse, forretning og teknologi for bestyrelsesmedlemmer, direktører og strategiske ledere i særligt de små- og mellemstore virksomheder.

Om Tech Management

Tech Management er Ingeniørens ledelsesmedie, som sætter fokus på ledelse, projektstyring og strategi i en digital og teknologisk forandringstid.

5 grunde til, at du skal læse Tech Management

1. Du får indblik i digital omstilling i et ledelsesperspektiv

2. Du får adgang til et medie, der tør skære igennem hypen om ny teknologi

3. Du får gode, lærerige cases fra virksomhedernes hverdag

4. Du får værktøjer, du kan bruge direkte i dit arbejde med ledelse og strategi

5. Du får ny inspiration til at styre dine projekter, så de lander hvor de skal

Fristet? Bestil et gratis og uforpligtende prøveabonnement og få løbende perspektiv og viden leveret direkte til din indbakke.

Nævnte firmaer

Tip: Den første forhandling

Den allerførste lønsamtale er også den allervigtigste. Det er nemlig den, der danner grundlag for alle fremtidige forhandlinger om lønnen, understreger Kamilla Mortensen, der er jurist og rådgiver IDA-medlemmer om blandt andet lønforhandlinger:

»Det er en misforståelse, at man bare skal sige ja, og så kan man få mere efter tre måneder. Bordet fanger ved den første lønforhandling. Det er den værdiansættelse, arbejdsgiveren benytter.«

Hun opfordrer derfor nyuddannede til at bruge IDAs minimumslønninger som rettesnor og f.eks. IDAs lønberegner, hvor man ved at plotte geografi, branche, virksomhedsstørrelse, firmastatistik og andre parametre ind, kan nå frem til en passende løn:

»Det er det første skridt til at fastsætte sin markedsværdi. Når jeg rådgiver nyuddannede, forklarer jeg altid, at det er meget vigtigt, at man selv er overbevist om, at man har fortjent det, man spiller ud med. Ellers får man ikke overbevist chefen. Derfor opfordrer jeg dem til at stirre ned i lønstatistikken, som er kolde facts om, hvad andre har fået.«

Seneste nyt