Få danske virksomheder har for alvor greb om de nyeste teknologier 

Foto : Freepik

Få danske virksomheder har for alvor greb om de nyeste teknologier 

Nye teknologier som kunstig intelligens og 3D-print spås nøgleroller i den digitale revolution. Alligevel har ganske få af de danske SMV’er i dag fat i de nyeste teknologier. Det viser tal fra Danmarks Statistik. “Man kan komme i vanskeligheder,” lyder det fra ekspert. 
Forestil dig, at varer ikke længere skal tilbringe otte uger om bord på et gigantisk forurenende containerskib, men kan blive 3D-printet til dig lige rundt om hjørnet. Eller tænk hvis du kan spore dine produkter tilbage til underleverandørne ved hjælp af blockchain-teknologi. 
Vil du have fuld adgang til Tech Management?

Vil du prøve Tech Management?

Styrk dit lederskab - bestil et abonnement i dag

Bestil abonnement
Om Tech Management

Tech Management er Ingeniørens ledelsesmedie, som sætter fokus på ledelse, projektstyring og strategi i en digital og teknologisk forandringstid.

5 grunde til, at du skal læse Tech Management

1. Du får indblik i digital omstilling i et ledelsesperspektiv

2. Du får adgang til et medie, der tør skære igennem hypen om ny teknologi

3. Du får gode, lærerige cases fra virksomhedernes hverdag

4. Du får værktøjer, du kan bruge direkte i dit arbejde med ledelse og strategi

5. Du får ny inspiration til at styre dine projekter, så de lander hvor de skal

Fristet? Prøv Tech Management i en måned til 49 kr.

DET FÅR DU I ARTIKLEN

- Indsigt i, hvor mange af de danske SMV'er, der rent faktisk arbejder med de nye avancerede teknologier. 

- Forfatter og tidligere  professor på Aalborg Universitet, Pernille Kræmmergaards bud på, hvad konsekvenserne kan være, hvis man som virksomhed ikke følger den løbende teknologiske udvikling- 

Pernille Kræmmergaards fire stadier:

I sin bog “Digital Transformation” beskriver Pernille Kræmmergaard, hvordan hun rangerer virksomheder efter et modenhedsniveau. Når den nyeste udgave af bogen udkommer i slutningen af august, vil hun have puttet en femte generation på sin modenhedstrappe, men her får du med hendes egne ord de fire generation, hun deler virksomheder ind efter.

”Generation 1 og 2 er er der, hvor du bruger teknologien til at automatisere og optimere på dine processer. Du sikrer bedre flow og kvalitet, og dermed optimerer man, det man gør. 

Hvis du skal op til Generation 3, skal du til at spørge dig selv, om det overhovedet er det rigtige, man gør. Der åbner man meget mere op for at have en innovativ praksis i forhold til sine serviceleverancer, og man bruger teknologien til at levere den type af service. 

Generation 4 er der, hvor du begynder at samarbejde med andre, så man kan levere en sammenhængende løsning til sine kunder. Nu begynder man altså at tænke i økosystemer og udveksling af data og systemintegration, så kunden kun oplever ét touchpoint. Det er det man kalder integrerede services”

Du kan læse mere om generationerne i bogen Digital Information, som vi her på siden forventer at zoome ind på i løbet af efteråret. 

Latest news