Executive Briefing: 5G giver virksomheder nye trådløse muligheder

Foto : Nanna Skytte

Executive Briefing: 5G giver virksomheder nye trådløse muligheder

5G er om noget erhvervslivets netværk, og når den nye generation af netværksteknologi tilsluttes sidst på året, vil det åbne helt nye muligheder for danske virksomheder. Men der skal handles nu, for de udenlandske konkurrenter er for længst i gang.
Med et symbolsk tryk på en stor rød knap blev der 11. december sidste år officielt sat strøm til Helsingørs nye rolle som testby for 5G-teknologien.
Vil du have fuld adgang til Tech Management?

Savner du den indsigt, der gør dig i stand til at se de nyeste teknologier i et forretningsmæssigt perspektiv? Tech Management er mediet om ledelse, forretning og teknologi for bestyrelsesmedlemmer, direktører og strategiske ledere i særligt de små- og mellemstore virksomheder.

Om Tech Management

Tech Management er Ingeniørens ledelsesmedie, som sætter fokus på ledelse, projektstyring og strategi i en digital og teknologisk forandringstid.

5 grunde til, at du skal læse Tech Management

1. Du får indblik i digital omstilling i et ledelsesperspektiv

2. Du får adgang til et medie, der tør skære igennem hypen om ny teknologi

3. Du får gode, lærerige cases fra virksomhedernes hverdag

4. Du får værktøjer, du kan bruge direkte i dit arbejde med ledelse og strategi

5. Du får ny inspiration til at styre dine projekter, så de lander hvor de skal

Fristet? Bestil et gratis og uforpligtende prøveabonnement og få løbende perspektiv og viden leveret direkte til din indbakke.

Nævnte firmaer

Fakta om 5G
  • 5G er den seneste generation af netværksteknologi, der bliver gjort tilgængelig i løbet af 2020. 
  • Operatørerne får samtidig mulighed for at 'slice' netværket op, hvilket betyder, at kunder med særlige behov kan tilbydes særlige vilkår. 
  • Frekvenserne bliver udloddet på auktion til efteråret, og operatørerne arbejder allerede nu på at opdatere eksisterende netværksudstyr over hele landet.
  • Teknologien lover ekstremt hurtige trådløse datahastigheder, der i teorien kan blive op til 100 gange hurtigere end den nuværende 4G-teknologi. 
  • Kapaciteten vokser tilsvarende. Det betyder, at mængden af enheder i et givent område stiger, hvilket skal sætte endnu mere skub i IoT-udviklingen.
  • Den såkaldte latency eller forsinkelse falder også markant. Det bliver afgørende i den videre udvikling af robotter og selvkørende biler. 

Seneste nyt