Executive Briefing: 5G giver virksomheder nye trådløse muligheder

5G
Illustration: Nanna Skytte. Se større version
5G er om noget erhvervslivets netværk, og når den nye generation af netværksteknologi tilsluttes sidst på året, vil det åbne helt nye muligheder for danske virksomheder. Men der skal handles nu, for de udenlandske konkurrenter er for længst i gang.
Tech fokus23. juni 2020 kl. 07:00
errorÆldre end 30 dage

Med et symbolsk tryk på en stor rød knap blev der 11. december sidste år officielt sat strøm til Helsingørs nye rolle som testby for 5G-teknologien. Det er nemlig 40 mobilmaster i den nordsjællandske havneby, der skal drive Danmarks første 5G-testnet, og udvalgte virksomheder og borgere kan nu afprøve mulighederne i teknologien, som TDC i løbet af 2020 begynder at rulle ud til resten af landet.

Verden har i flere år ventet på den nye generation af netværksteknologi, der er kendt som 5G. I mellemtiden er teknologien blevet voldsomt diskuteret. Bekymrede borgere frygter for farlige stråler, selvom eksperter afviser, at der skulle være nogen sundhedsrisiko ved 5G-teknologien. Samtidig ser konsulenthuse og erhvervsorganisationer uanede muligheder for at sætte tryk under automatiseringsbølgen og udløse en eksplosion inden for industrielle Internet of Things-enheder. 

Ét er dog sikkert, hvis man skal tro konsulenthuset Deloitte: 5G er fremtidens netværksteknologi. Både forbrugere og virksomheder kan se frem til en hastighed, der er 100 gange så høj som på 4G-netværket, og samtidig øges både kapaciteten og pålideligheden, mens forsinkelsen i signalet, latency, reduceres markant. 

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.