Energy-Cool efter udviklingsprojekt: »Vil man have et løbende fast afkast, skal man ikke gøre det her«

Energy-Cool, kabine, kølesystemer til fiber- og teleoperatører
Hidtil har Energy-Cool primært udviklet og produceret hardware i form af store kølesystemer til fiber- og teleoperatører, men fremover bliver digitale serviceydelser en del af forretningen. Her er en af virksomhedens kabiner på vej til en kunde i Tyskland. Illustration: Energy-Cool. Se større version
I 2011 lagde CEO Henrik Thorsen frøet til en serviceydelse ved siden af firmaets hardware-teknologi, men først sidste år kunne de se frugterne af deres strategi, der skal gøre kunderne og virksomheden selv grønnere – og regnskabet flottere.
13. september 2021 kl. 16:04
errorÆldre end 30 dage

Hvis vi skal have hele historien med om den softwarebaserede serviceydelse, der nu er landet hos Energy-Cool’s kunder, skal vi skrue tiden tilbage til 2011.

Virksomheden, der udvikler kølesystemer til fiber- og teleoperatører, var dengang blot to år gammel, og Henrik Thorsen, CEO og indehaver, havde en vision om, at de mange data, der kan samles op i datacentre og teknikrum, kunne bruges til at gøre deres løsning endnu grønnere, end den allerede var.

Det var dog først for et års tiden siden, at virksomheden for alvor fik gang i salget af deres egenudviklede softwareløsning, fortæller Henrik Thorsen.

»Vi gik i gang, fordi vi med hjælp fra software ville styrke vores services med de data, som kan indhentes fra de tekniske installationer«

Energy-Cool startede tilværelsen som en ren hardware-virksomhed, men har udviklet et softwaresystem, som blandt andet gør serviceringen nemmere og som kan forudse, hvis det snart er tid til et servicebesøg.

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.