En bestyrelse giver din virksomhed mere båndbredde 

Laura Vilsbæk
Laura Vilsbæk sidder i fem bestyrelser og fem advisory boards. Laura fik sine første tre poster inden for et år, da der var efterspørgsel på digitale kompetencer og forretningsforståelse i bestyrelseslokalerne hos Logitrans, Vest Administrationen og AART. Illustration: Inge Lynggaard Hansen. Se større version
Der kan ligge en stor gevinst i at etablere en bestyrelse, hvis man får sammensat en gruppe af mennesker, der deler ens virksomheds ambitioner, lyder det fra ekspert.
Indblik25. marts 2021 kl. 15:31
errorÆldre end 30 dage

Det kan være svært især som ejerleder i en lille eller mellemstor virksomhed både at have fingeren på pulsen i den daglige drift, have øje på det strategiske arbejde og implementere den rette strategi for at skabe vækst. 

En af måderne, en virksomhed kan få succes på den lange bane på, kan derfor være at etablere et netværk af sparringspartnere gennem en bestyrelse, som kan bidrage med strategisk sparring på de områder, hvor man selv kommer til korte, lyder det fra Laura Vilsbæk, der er indehaver af nyibestyrelsen.dk, og selv arbejder i fem bestyrelser og fem advisory boards. Hun er oprindeligt uddannet i virksomhedskommunikation og arbejder til dagligt med at rådgive danske virksomheder – i særdeleshed ejerledere – med at lave værdiskabende bestyrelser. 

»Som ejerleder i en virksomhed kan ens fokus hurtigt ende med at hoppe fra sten til sten i den daglige drift og slukke hverdagens ildebrande. Man kommer sjældent op i helikopteren og arbejder med drømmene på den lange bane, med mindre man har en professionel bestyrelse,« siger hun.

»Med en bestyrelse er der en mulighed for at få skabt et længere perspektiv på tingene og se ens strategi og udvikling i et større billede,« siger hun. 

Alligevel viser en ny rapport fra CBS ‘Bestyrelser i ejerledede virksomheder’, at det kun er halvdelen af de 55.970 danske anpartsselskaber, der har en bestyrelse, og her tager de ejerledede selskaber sidstepladsen helt nede på seks procent. 

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.