Ejerleders skaleringsdilemma: Skal jeg være leder eller specialist?

Vest Adm.
Illustration: Vest Administrationen. Se større version
Hvis ejerlederen skal have succes med lederrollen, når virksomheden vækster og skal ansætte flere medarbejdere, kræver det enten, at man træder tilbage eller søger hjælp og støtte i eksempelvis uddannelse, så man bliver i stand til at lede frem for at kontrollere.
Interview26. april 2021 kl. 10:37
errorÆldre end 30 dage

Det er mere end 30 år siden, civilingeniør Kent Friis Petersen startede Vest Administrationen i sit køkken med en kammerat ud fra devicen: »Det her kan gøres bedre«.

I dag er han adm. direktør i selvsamme virksomhed, der med sine 32 medarbejdere hjælper og rådgiver mere end 360 boligforeninger og gårdlaug i Storkøbenhavn om juridiske, økonomiske og praktiske ting i tilknytning til ejendomsadministration.  

Selvom der er løbet meget vand under vækst-broen i Vest Administrationen, så kan Kent Friis Petersen tydeligt huske, hvad det var for nogle udfordringer, der mødte ham i skiftet fra at være ‘selv’ til at drive en forretning, hvor man står med ansvaret for fem-ti medarbejdere. 

»Man skal give slip på kontrollen, og det kan være svært for mange af os ejerledere, fordi vi har været vant til at lave det hele selv. Men man er nødt til at acceptere, at folk ikke kan passe deres arbejde, hvis man blander sig hele tiden. Også selvom tingene bliver gjort på en anden måde, end man selv ville have gjort,« siger direktøren, der naturligt har haft øje for medarbejdernes trivsel og performance fra begyndelsen.

»Jeg gjorde op med mig selv helt fra starten, at jeg gerne ville beskæftige mig med ledelse og involvere andre mennesker i at arbejde og drive forretningen videre gennem mig. Den beslutning alene er det første, vigtige skridt på vejen,« siger Kent Friis Petersen.

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.