Dobbeltdækning i værdikæden gav uventet bonus hos Baron

Carsten Filsø, adm. direktør, medejer, Baron
Carsten Filsø er administrerende direktør og medejer af virksomheden Baron, der udvikler og producerer værktøj og maskiner til bygge- og anlægsbranchen. Illustration: Baron. Se større version
Efter utilfredshed med en underleverandør besluttede virksomheden Baron at supplere med en ekstra underleverandør til en produktgruppe. Det kom dem til gavn, da coronanedlukningen skabte leveringsproblemer. Ligeledes fik en ny digital markedsføringsstrategi efterspørgslen til at stige i skyggen af pandemien.
2. december 2021 kl. 12:00
errorÆldre end 30 dage

I 2018 traf Baron A/S en strategisk beslutning, som skulle vise sig at komme dem til gode på en helt anden måde, end de dengang havde forudset.

Beslutningen skyldtes problemer med værdikæden, fortæller Carsten Filsø, administrerende direktør i virksomheden, der fremstiller værktøj og maskiner til murere, anlægsgartnere, brolæggere og tagdækkere og har forhandlere i 39 lande.

»Vi havde nogle udfordringer omkring stabiliteten på en af vores produktgrupper. Underleverandøren performede ikke godt nok i forhold til vores krav om leveringstid og kvalitet. Vi tog derfor en strategisk beslutning om at dualsource denne produktgruppe og dermed finde endnu en underleverandør.«

Dengang kunne virksomheden umuligt forudse, at der et par år senere i den grad skulle blive behov for at have flere underleverandørere at trække på, da coronaen lukkede verden ned og gjorde det til et globalt problem at skaffe komponenter.

Fra beslutningen blev truffet, og til den gav pote i form af en supplerende underleverandør, gik der omtrent halvandet år. Carsten Filsø kalder det »heldig timing«, at virksomheden tog beslutningen tilbage i 2018.

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.