Direktør i mellemstor virksomhed: Spring forbi it-afdelingen, og få robotterne direkte ind for at lette arbejdet

22. oktober 2019 kl. 11:161
Henriette Olsen, CEO i Hans Buch
Illustration: Hans Buch.
Handelsvirksomheden Hans Buch sparede i 2018 og 2019 adskillige ugers vikarløn ved at indføre administrative robotter. Læs, hvad det kostede, og få direktør Henriette Olsens råd til at komme hurtigt i gang med at optimere arbejdsgange ved at gå uden om it-afdelingen. Find også ud af, hvorfor hun synes, at alle SMV’ere skal tage sig sammen.
Artiklen er ældre end 30 dage

En fuld dags arbejde for tre personer i Hans Buch, en udgift til en ekstern konsulent og en testfase på to gange tre timer. 


Det var omkostningerne ved at indføre administrative robotter hos Hans Buch sidste år. En udgift, der tjente sig ind på tre måneder, og som gør, at robotterne nu løser opgaver med ordrebekræftelse, bestilling og arkivering.


Processen krævede forberedelse, men var i sig selv ret smertefri, fortæller Henriette Olsen, der er direktør i Hans Buch. 


Læs hele artiklen

Tech Management er Teknologiens Mediehus’ ledelsesmedie, der klæder dig på til stærk ledelse i den teknologiske transformation.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
24. oktober 2019 kl. 16:07

kun projekter hvis man har den forkerte leder, kompetencesammensætning og/eller it-strategi.

Vi er i en tid hvor teknologien driver udviklingen af forretningen (som vi ser her) - og ikke omvendt.

Når Henriette oplever at it forhaler og besværliggør projekter, så er der en god chance for at it-afdelingen opfattes som (og er sammen sat) af en flok interne "håndværkere" frem for teknologidrevne forretningsudviklere.

Hvis forretningsudviklingen entydigt drives ved at hyre løsnings-konsulenter ind ude fra, er der en god chance for at store muligheder for forbedringer oversees, og løsninger sammensættes af et kludetæppe af teknologier, der i værste fald spænder ben for forretningen overordnede strategi og behov.

Med ovennævnte problem vil min anbefaling være, at få lavet et "health check" af it-afdelingen og -strategien (og i dette tilfælde projektmodellen), så den "interne motor" kan være driver på strategiske tiltag - også selv om teknologi og kompetencer givet vis købes ude fra.

Mvh. Kristian Sørensen, IT ADVISORY