Dilemma: Inddragelse og forandringer går hånd i hånd

Dilemma: Inddragelse og forandringer går hånd i hånd
Illustration: Rasmus Meisler. Se større version
Ledelse i dag handler i høj grad om forandringsledelse, for verden forandrer sig konstant, og de fleste organisationer behøver at følge med, hvad enten det handler om digitalisering, produktionsoptimering eller time to market. Men hvordan leder man konstante forandringer, samtidig med at man sikrer stabilitet på arbejdspladsen? Det har vi spurgt tre eksperter om i denne udgave af Dilemma.
Løsninger 27. september kl. 10:30
errorÆldre end 30 dage

Bjarne Kousholt, ledelsesrådgiver, ingeniør og forfatter

I teorien omkring faget forandringsledelse opereres med episodiske forandringer versus kontinuerlige forandringer.

Episodisk forandring vil sige, at forandringen opfattes som en forstyrrelse. Kontinuerlig forandring vil sige, at forandringerne foregår hele tiden og påvirker organisationen i en lind strøm.

Hvordan håndterer ledelsen så de to typer forandringer?

De episodiske forandringer kræver ofte en heltids ledelsesmæssig indsats, men er der tale om kontinuerlige forandringer, vil man ofte gennemføre forandringerne ved hjælp af den eksisterende linjeorganisation. Lederne skal facilitere forandringsprocesserne sammen med ’alt det andet’, hvilket naturligvis stiller store krav. Tilgangen er dog ganske fornuftig, da en opdeling i driftsledelse og forandringsledelse ofte skaber konflikter. 

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Du har ikke tilladelse til at deltage i debatten. Kontakt support@ing.dk hvis du mener at dette er en fejl.
Forsiden