Digitalisering gav Lundbecks forskning en vigtig løftestang gennem pandemien 

Forsknings- og udviklingsdirektør hos Lundbeck Johan Luthman
Illustration: Lundbeck .
Lundbecks forsknings- og udviklingsdirektør Johan Luthman er frustreret over de konservative attituder i medicinalindustrien, når det kommer til digitalisering, og er taknemmelig for det pres, som pandemien har lagt på både myndigheder og selskaber. 
24. januar kl. 11:23
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Da coronapandemien brød ud i foråret 2020 priste Lundbecks forsknings- og udviklingsdirektør Johan Luthman sig lykkelig for, at selskabet forinden havde sikret konstruktionen af et vigtigt stykke digitalt værktøj.

For mens meget af medicinalindustrien har nydt godt af den øgede efterspørgsel på medicin, så har pandemien også gjort arbejdet for mange af dens forskere mere kompliceret. Det er nemlig afgørende for medicinalselskaber at kunne holde øje med fremskridtene i de kliniske studier, som de udfører for deres nye medicin, hvilket blev mere vanskeligt med en delvis nedlukning af sygehusvæsenet. 

Den proces var inden pandemien blevet gjort meget lettere for Lundbeck gennem et digitaliseringsprojekt, der har skaffet selskabet en fælles database, som data fra de kliniske studier skulle indtastes i.

»I de fleste tilfælde er det faktisk ret svært at følge, hvad der sker i de kliniske studier i forhold til, eksempelvis hvor mange patienter, der bliver indskrevet, og hvilke klinikker der er kommet med. Den slags information kan der være flere ugers forsinkelser på. Det er meget frustrerende, og derfor besluttede vi os for at sætte gang i udviklingen af en database til de kliniske data,« forklarer forskningschefen. 

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger