Det skal du overveje før samarbejde med startups: Få fem gode råd til samarbejdet

Foto : BigStock, fizkes

Det skal du overveje før samarbejde med startups: Få fem gode råd til samarbejdet

Det giver mening for store, etablerede virksomheder at arbejde med startup-virksomheder om fælles projekter. Det viser en netop offentliggjort undersøgelse, der peger på de konkrete fordele ved samarbejdet, som også mellemstore- og mindre virksomheder kan lære af. Undersøgelsen giver også fem gode råd til samarbejdet med startups.
Der er klare fordele for store selskaber ved at arbejde med mindre startups. Det peger en ny undersøgelse blandt nordiske etablerede og startup-selskaber på. Undersøgelsen er foretaget af Oxford Research og hovedkonklusionen er, at det trods ulemper ved samarbejdet giver det stor mening at lave ting sammen med startups.
Vil du have fuld adgang til Tech Management?

Savner du den indsigt, der gør dig i stand til at se de nyeste teknologier i et forretningsmæssigt perspektiv? Tech Management er mediet om ledelse, forretning og teknologi for bestyrelsesmedlemmer, direktører og strategiske ledere i særligt de små- og mellemstore virksomheder.

Om Tech Management

Vil du også gerne være en teknologisk frontløber? Så er Tech Management noget for dig. Lær af de bedste cases, få state of the art-værktøjer og lad dig inspirere af de førende digitale tænkere.

Tech Management er mediet, der tager den teknologiske og digitale udvikling seriøst, skærer igennem hypen og ser på den konkrete anvendelse i virksomheder og organisationer.

Alt hos os handler om, HVORDAN nye teknologier kan nære innovation, skabe nye forretningsmodeller og munde ud i bæredygtig vækst. Kom med ombord og få adgang til en konstant opdateret samling af unik viden.

Bestil et gratis og uforpligtende prøveabonnement, log ind eller skriv til techmanagement@ing.dk

Fem råd, FØR man begynder samarbejdet med startups
 1. Når man skal samarbejde med startups, kræver det opbakning fra hele organisationen
  Et samarbejde med startups kan ses som en trussel mod organisationen, men hvis hele forretningen skal forandres, er det vigtigt at alle er med i processen. 
   
 2. Det kræver en strategisk tilgang at finde den rigtige startup-partner
  De store virksomheder kan ikke samarbejde med hvem som helst. Det kræver et stort strategisk forarbejde at finde de rigtige startsups til samarbejdet.
   
 3. Når to kulturer skal mødes, er det uundgåeligt, at der opstår udfordringer
  I et samarbejde med startups skal man fokusere på koordination, kommunikation og klare processer for at undgå misforståelser og minimere udfordringerne.
   
 4. Et nemt samarbejde kræver konstant fintuning af processerne i selskabet
  Det kan være nødvendigt at ændre procedurer, så de er nemmere og hurtigere for at kunne samarbejde med startups. 
   
 5. Skab enighed om målene og den strategiske retning for partnerskabet
  Vær konstant sikker på, at der er enighed mellem selskabet og startuppen om, hvor man er på vej hen. F.eks. ved at stille spørgsmålene: hvilket problem løser vi egentlig? Hvad er ambitionsniveuaet og time to market?

Kilde: Corporate Startup Collaboration Report, september 2019.

  Seneste nyt