Dansk startups algoritmer optimerer driften af containerterminaler

Foto : MAGNIFIER / Bigstock

Dansk startups algoritmer optimerer driften af containerterminaler

Shippingindustrien er både kompleks og gammeldags - og derfor et ideelt mål for en AI-løsning, mener dansk startup.
Når containere hver dag fragtes fra den ene verdensdel til den anden, er det med et væld af papirarbejde og manuelle processer til følge. Selvom shippingindustrien er begyndt på digitalisering, er den på en gang ekstrem kompleks og gammeldags - og dermed også et godt marked at udvikle AI-systemer til, vurderer den danske startup Portchain. 
Vil du have fuld adgang til Tech Management?

Savner du den indsigt, der gør dig i stand til at se de nyeste teknologier i et forretningsmæssigt perspektiv? Tech Management er mediet om ledelse, forretning og teknologi for bestyrelsesmedlemmer, direktører og strategiske ledere i særligt de små- og mellemstore virksomheder.

Om Tech Management

Tech Management er samlingsstedet for ledere og beslutningstagere, der har interesse for digital udvikling og erhvervslivets vækst.

Vi samler trådene for dig i vores tre ugentlige nyhedsbreve om ledelse, forretning og teknologi. Vores mission er at klæde ledere på, til at træffe strategisk kloge beslutninger for deres forretningsudvikling.

Bestil et gratis og uforpligtende prøveabonnement, log ind eller skriv til [email protected]

Thor Thorup
Thor Thorup
Illustration: Portchain

Thor Thorup er medstifter og Cheif Commercial Officer hos Portchain. Thor har tidligere arbejdet med digitalisering inden for shippingindustrien hos McKinsey, og er uddannet ingeniør fra DTU. 

Michael Lindahl
Michael Lindahl
Illustration: Portchain

Michael Lindahl er Head of Analytics i Portchain. Michael har en ph.d. i operationsanalyse fra DTU og har tidligere arbejdet med at optimere af vindmølleparker hos Ørsted og personaleplanlægning i Københavns Lufthavn.