Danmark halter efter naboerne i 5G-udrulning

Foto : Lasse Gorm Jensen

Danmark halter efter naboerne i 5G-udrulning

Med stor forsinkelse mødes politikerne om rammerne for de kommende 5G-frekvenser. Teleselskaberne frygter, at en forhastet proces vil koste forbrugerne dyrt.
Det er ved at være 11.time for Folketinget, hvis det skal nå at forhandle rammerne på plads for tildelingen af de kommende 5G-frekvenser i 3,5 GHz og 26 GHz-båndene.  EU har udpeget de tre centrale frekvensbånd: 700 MHz, 3,5 GHz og 26 GHz som de primære 5G-­frekvenser og meddelt alle medlemslande, at de skal være uddelt og brugbare ved udgangen af 2020. Det ser nu ud til at blive svært at nå i Danmark. 
Vil du have fuld adgang til Tech Management?

Om Tech Management

Tech Management er Ingeniørens ledelsesmedie, som sætter fokus på ledelse, projektstyring og strategi i en digital og teknologisk forandringstid.

5 grunde til, at du skal læse Tech Management

1. Du får indblik i digital omstilling i et ledelsesperspektiv

2. Du får adgang til et medie, der tør skære igennem hypen om ny teknologi

3. Du får gode, lærerige cases fra virksomhedernes hverdag

4. Du får værktøjer, du kan bruge direkte i dit arbejde med ledelse og strategi

5. Du får ny inspiration til at styre dine projekter, så de lander hvor de skal

Fristet? Prøv Tech Management i en måned til 49 kr.

Nævnte firmaer

Frekvensauktioner

Det er staten, der regulerer, hvem der må sende signaler på hvilke radiofrekvenser og på hvilke vilkår. Der kan eksempelvis kræves mobildækning i yderområder, for at man kan sikre sig adgang til nationale frekvenser. 

Med jævne mellemrum afholder Energistyrelsen auktioner over udvalgte frekvensbånd til mobilnetværk. Senest blev 20 frekvensblokke i 700-, 900- og 2300-MHz-frekvensbåndet tildelt i en auktion der indbragte staten 2,2 milliarder kroner for tilladelser i de tre frekvensbånd. 

Latest news