Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Brugen af de fleksible ressourcer er vejen frem i en usikker tid

8. marts 2021 kl. 11:00
Forestil dig, at du som leder eller ejer har mulighed for at geare din virksomhed, som det passer dig, alt efter projekter, sæson, høj- og lavkonjekturer, uden at du skal påtage dig mere risiko eller flere omkostninger, end du ønsker.
Artiklen er ældre end 30 dage

Sikkert et drømmescenarie for mange, og nu også en retning vi bevæger os mere og mere hen imod i Danmark. For brugen af freelancere og dermed også efterspørgslen efter dem har på trods af covid-19 været støt stigende. Gennem 2020 har Hays oplevet en stigning på 25 procent i efterspørgslen på især it-freelancere, en stigning der kun blev større i Q3 og Q4. 

Men hvorfor har efterspørgslen været stigende og ser ud til kun at fortsætte i 2021? Simpelt! Freelancere formår at løse netop dét problem, du står med her og nu, og så snart dit problem er løst, behøver du ikke have omkostningen fra ekstra mandskab. 

Et stigende gap i Danmark

Står du og skal accelerere din digitale transformation, er det ikke en holdbar strategi at vente, til de rigtige kandidater er indstillet på at skifte job eller er blevet færdiguddannede. Den ekstra omkostning, der kommer ved brugen af eksterne konsulenter på den korte bane, vil i sidste ende betale sig tilbage, når det handler om især 'security' og 'cloud', som er blandt de områder, der oplever den største vækst. 

Hays udgiver hvert år publikationen Hays Global Skills Index i samarbejde med Oxford Economics, hvor det tydeligt fremgår, at Danmark oplever et stigende behov for at skaffe arbejdskraften udefra, fordi vi ikke uddanner de rigtige specialister i samme grad, som vi har brug for dem på arbejdsmarkedet. Kvalificerede kandidater har som oftest allerede et rigtigt godt job, hvor det kan være svært at rykke dem fra. Løsningen bliver i stedet at tiltrække konsulenter fra udlandet, som oftest bliver ansat gennem rekrutteringsfirmaer. 

England er foregangsland i brugen af freelancere i Europa  

Kigger man over på den anden side af Nordsøen til England, vil man hurtigt blive klar over, hvilken retning vi bevæger os i. England er i den grad foregangsland, når det kommer til brugen af freelancere, og har gennem de sidste par år oplevet en massiv vækst i antallet af folk, som vælger at etablere sig som selvstændige konsulenter og udbyde deres specialviden via job som freelancer. Og med som så meget andet, ser vi ofte, at trends og tendenser fra udlandet bliver indarbejdet i Danmark over tid. Derfor skal vi også forberede os på, at vi i højere grad end tidligere vil opleve, at freelancere kommer til at indgå som en mere fast del af markedsøkonomien. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kontrollen over ens egen tid er noget, som rigtig mange mennesker vægter højt, og muligheden for at arbejde hjemme såvel som på arbejdet er en prioritet, som om muligt kun har vundet endnu mere indpas med tilkomsten af covid-19. 

Udnyt ressourcerne nu og vind på den lange bane

Omstillingsparatheden hos mange virksomheder har været sat på prøve gennem 2020, hvor især agil drift har været nøglen til at vinde markedsandele og fremme konkurrenceevnen - både på den korte og den lange bane. Evnen til at tilpasse sig et marked, som er i konstant forandring, bliver mere og mere vejen til at opnå konkurrencefordele. Dette gælder i kommunikationen, strategien, økonomien og ligeledes i brugen af de vigtigste ressourcer - menneskerne i organisationen. Derfor bør virksomheder, store som små, kraftigt overveje, hvordan de i fremtiden kan omstille sig hurtigere samt udnytte specialviden til konkrete projekter ved at inddrage brugen af freelancere og dermed optimere mulighederne i jagten på markedsandele på den lange bane. 

Vil du bidrage til debatten med et synspunkt? Så skriv til vores debatredaktion på debat@ing.dk

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten

Tophistorier

Debatten
Vær med til at skabe en god debat ved at følge vores debatregler.

For at deltage i debatten skal du have en profil med adgang til at læse artiklen. eller opret en bruger.
settingsDebatvisning