BASF-direktør: Norden er kemigigantens greentech-legeplads

Adm. direktør i BASF Norden og Baltikum Mark Meier.
Adm. direktør i BASF Norden og Baltikum Mark Meier. Illustration: BASF. Se større version
Direktøren for BASF i Norden, Mark Meier, vil lade den danske entreprenørånd smitte af på verdens største kemivirksomhed på vejen mod CO2-neutral produktion og en portefølje, der understøtter grøn omstilling.
7. juni kl. 15:49
errorÆldre end 30 dage

Tyske BASF har arbejdet med bæredygtighed i mere end 25 år, men har med et mål om at producere CO2-neutralt i 2050 sat turbo på den definerede strategi fra 2011. Og som verdens største kemivirksomhed med 240 fabrikker og 45.000 produkter har det gennemslagskraft, når man beslutter sig for at være CO2-neutral og samtidigt ændre porteføljen, så produkterne primært understøtter den grønne omstilling.

»Det tog tid at definere, hvad det betød for os at ‘skabe kemi til en bæredygtig fremtid’, som visionen lød i 2011, men det er stadig den strategi, vi styrer efter,« fortæller Mark Meier, der er adm. direktør i BASF Norden og Baltikum. 

Nogen vil ifølge Mark Meier finde strategiens ordlyd selvmodsigende for en kemivirksomhed – der i sagens natur baserer sine produkter på nafta – men de produkter, BASF producerer, skal være miljømæssigt sikre, accepterede af samfundet og gangbare økonomisk, og hvis treenigheden er på plads, er kemi på mange måder netop med til at fremme en bæredygtig fremtid, understreger direktøren.

»Mange bæredygtige applikationer ville ikke være mulige uden kemi,« siger han og nævner elektriske biler som eksempel, hvor BASF's produkter både indgår i batterier og i de lettere materialer, der gør, at bilerne udleder mindre CO2. 

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.
Forsiden