Bæredygtig it: 3 gode råd til at komme i gang

grøn it
Illustration: Sarah Dorweiler/Unsplash.
Der er ikke så mange genveje til grøn it, men vi har samlet gode råd fra Finansministeriet, Dansk IT, IT-Branchen og en it-virksomhed, der er kåret som verdens mest bæredygtige, for at guide dig godt i gang.
28. april kl. 12:53

1. Cirkularitet

Anskaffelse og afskaffelse er to vigtige tidspunkter i it-udstyrets livscyklus, når det kommer til bæredygtighed, og i den perfekte verden er de to gensidigt afhængige af hinanden. I hvert fald er det ikke til at komme uden om cirkulær økonomi, når det gælder stræben efter bæredygtig it.

I 2019 producerede vi 54 millioner ton elektronikaffald, eller e-waste, i verden, og FN forventer, at den hastigt stigende affaldstype vil nå op på 74 millioner ton i 2030. Dertil skal nævnes, at Danmark er verdens tredjemest e-waste-producerende land pr. indbygger. Derfor giver det god mening at forlænge produktionernes levetid via genbrug og cirkulation, hvis man vil bevæge sig i en mere grøn retning.

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger