Automationsdirektør: Fuld digitalisering kræver demokratisering af robotter

Medarbejdere i Technicon
Udvikling af robotløsninger i Hobro-virksomheden Technicon. Illustration: Technicon. Se større version
Technicon vil demokratisere robotteknologi, så alle operatører selv kan installere robotten, der ifølge adm. direktør Casper Hansen bliver lige så naturlig en del af værktøjskassen som en skruetrækker.
Idéer4. november 2021 kl. 10:44
errorÆldre end 30 dage

De store samfundsudfordringer som mangel på arbejdskraft, grøn omstilling og et velfærdssamfund, der er afhængig af høj konkurrenceevne og stor effektivitet, har allesammen ét uundgåeligt svar: robotter. 

I hvert fald som en del af løsningen, hvis man spørger ingeniøre Casper Hansen, der er adm. direktør i robotleverandørvirksomheden Technicon. Og selvfølgelig mener han det – han lever af at sælge automationsløsninger. Men han taler ligefrem om en demokratisering af robotterne.

»Som samfund har vi brug for, at der bliver anvendt langt flere robotter, og vi vil gøre sådan, at flere operatører kan integrere robotter, uden at vi skal hjælpe dem. Så kan vi selv bruge kræfterne på de større ‘stjernekrigsprojekter’,« siger han. Stjernekrigsprojekter som dem, der er i gang i den store nybyggede hal i et industrikvarter i Hobro, hvor automationsingeniører og programmører er i gang med at få robotter til at udføre avancerede opgaver.

Direktørens vision er, at robotterne skal have samme rolle i samfundet som computeren har fået. 

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.