Analyse: Trængte SMV’er skal prise sig lykkelige for grøn europæisk aftale

Aalborg CSP fremstilling produktion
Illustration: Aalborg CSP.
EU’s grønne budgetaftale og den enorme genopretningsfond kan blive en håndsrækning til SMV’er, der går en hård tid i møde med vigende eksportomsætning
Analyse23. juli 2020 kl. 07:00
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Kampagnerne kører herhjemme på fuld tryk om, at danskerne skal holde ferie hjemme, vise samfundssind og bruge de kommende udbetalinger af feriepenge til at sætte fut i økonomien. Men forestillingen om, at danske forbrugere og tyske sommerhusturister kan redde den danske økonomi ved at lægge penge på badehoteller og i ishuse ved Vesterhavet virker hul.

En stor del af de danske virksomheder er nemlig enten direkte eller indirekte fokuseret på eksport eller indgår som underleverandører til andre virksomheder, der igen sender varerne udenlands.  

Mere end hver anden ansatte i industriens virksomheder er ifølge Danmarks Statistik beskæftiget med at fremstille produkter, som eksporteres direkte, og de seneste år har eksporten af både varer og tjenester til udlandet generelt været stigende mod sidste års niveau på 1300 milliarder kroner.

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger