Aarhusiansk diagnostikleverandør: De grønne ambitioner kræver, at kunderne vil være med

laboratorie
Hos AH Diagnostics leverer man flere forskellige former for udstyr til laboratorier inden for de forskellige brancher i life science, blandt andet biotek og farma. Illustration: howtogoto | bigtock.
Som leverandør af diagnostisk udstyr til virksomheder i en strengt reguleret life science-industri er det især emballage, der er den helt store post på AH Diagnostics’ CO2-regnskab. Men virksomheden arbejder på flere initiativer, der skal ændre det – det kræver dog, at kunderne bakker op.
9. maj kl. 15:29

For Niels Stampe Rüdiger, adm. direktør hos AH Diagnostics, er det især polystyrenkasser, de grønne ambitioner kredser om.

Det er selvfølgelig langt fra det eneste værdige indsatsområde, når det kommer til grøn omstilling, men kasserne, som AH Diagnostics bruger til at fragte temperaturfølsomme produkter som antistoffer og enzymer ud til forskere og lægemiddeludviklere, er for direktøren på mange måder symbolet på både de grønne håb og de grønne frustrationer hos virksomheden.

Hos AH Diagnostics har man nemlig indført flere CO2-beskærende initiativer såsom centralisering af indflyvningen af produkter fra USA og ny sensorlyssætning på hovedkontoret i Aarhus, men emballagen forbliver et stort problem og et, som AH Diagnostics meget gerne vil have adresseret.

»Kigger vi på vores CO2-regnskab i forhold til anvendelse af tøris og polystyrenkasser og fragt, er det helt sikkert, at det er på emballage og forsendelsesdelen, hvor trykket ligger," siger Niels Stampe Rüdiger.

En kamp for sampak

At det står galt til på emballageområdet er sådan set ikke noget nyt. Driftsdirektør Helle Sørensen fortæller, at virksomheden i årevis har været klar over, at pakning med tøris og polystyren ikke ligefrem er videre miljøvenligt, og særligt tørisen, der består af ren CO2, er et ømt punkt.

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger