Aalborg Portland: CO2-fangst skal være en god forretning

Aalborg White transportskib
Aalborg White transportskib foran cementfabrikken Aalborg Portland. Illustration: Aalborg Portland. Se større version
Cementproducenten Aalborg Portland arbejder intenst med at reducere CO2-udslip, som er cementbranchens helt store miljøudfordring. Lige nu ligger fokus på CO2-fangst og genanvendelse af CO2.
25. januar 2021 kl. 08:39
errorÆldre end 30 dage

Danmarks eneste cementproducent, Aalborg Portland, arbejder aktivt med en bæredygtighedsstrategi og 10 af FN’s 17 verdensmål. Men det er også nødvendigt for den tunge industri. Omvendt er det også en industri, der er nødvendig for at opnå mange af de 17 verdensmål, fordi infrastruktur og bedre boliger er afgørende for velstand. 

For at dæmme op for den catch-22-situation, har Aalborg Portland sat et mål om at reducere CO2-udledningen med 30 procent i 2030, hvilket svarer til 660.000 ton CO2. 

Men virksomheden har et mål om at nå længere, og det kræver investeringer i ny teknologi som såkaldt carbon capture. Derfor har Aalborg Portland gennem programmet Made Fast fået mulighed for at arbejde sammen med en ph.d.-studerende. 

Få fuld adgang til Tech Management

Vi skriver til direktører, strategiske ledere og projektledere. Som Danmarks teknologifokuserede ledelsesmedie hjælper Tech Management dig med at navigere i og forstå nye teknologier, implementere de nødvendige forandringer og følge vigtige trends inden for forandringsledelse, projektledelse mv. Vi har viden og råd både til dig, som netop er gået i gang med teknologi- og strategiimplementering, og til dig, som er godt i gang. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Tech Management
Alt indhold på Tech Management er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.