7 hurtige spørgsmål til en nybegynder i softwarerobotter

16. december 2019 kl. 11:59
Møde om RPA i Mountain Top Industries
Illustration: Mountain Top Industries.
Tina Olesen er customer support manager hos Mountain Top Industries og har det seneste år forberedt virksomheden på at gå i gang med softwarerobotter – også kaldet RPA. Læs, hvordan hun er gået til opgaven i virksomheden, der sælger udstyr til pickup-biler, og få hendes bedste fif.
Artiklen er ældre end 30 dage

1. Hvornår gik I i gang med RPA? 

»Vi gik i gang for lidt over et år siden med processen for at finde ud af, hvad RPA overhovedet var, og om det passede til vores setup. Jeg har brugt en masse tid på at lære og finde ny viden. Vi er lige landet på at bruge et bestemt system, Win Automation, som jeg nu har arbejdet med i en måned.«

2. Hvorfor begyndte i at interessere jer for RPA? 

»Vores CEO bragte emnet op for halvandet år siden. Han så det som vejen frem og har selv presset på, for at vi skulle i gang. Kort efter fik vi mulighed for at være med i et projekt, som DI kører om RPA, hvor et netværk med seks ekspertvirksomheder og seks testvirksomheder har mødtes jævnligt og udvekslet viden. Det er et pilotprojekt med støtte fra Industriens Fond, som har hjulpet os. Samtidig blev vores CEO ved med at være meget opsat på det og har holdt det i gang.«

Artiklen fortsætter efter annoncen

Få andre tips om RPA fra Frida Forsikring Agentur

3. Hvordan har I arbejdet med RPA? 

»Vi har i projektnetværket været til seks-syv møder og har afholdt en workshop hos os. Derudover har arbejdet ligget hos mig. Jeg har ringet til leverandørerne af de forskellige softwareudbydere, hvor jeg har undersøgt tre-fire forskellige. Der er stor forskel på priserne og mulighederne, og den research har også bidraget til min viden og læring om emnet. Vi fik Win Automation anbefalet. Det er et gennemtestet system, som også er noget billigere end nogle af de store modeller. Det er simpelt at gå til, og det var vigtigt for mig, da jeg ikke ville knække halsen på teknikken.«

Illustration: Mountain Top Industries.

4. Hvilke resultater har I nået indtil videre? 

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Jeg har bygget min første robotproces op, og den sparer nu en medarbejder 5-10 minutters arbejde. Det er ikke så meget om dagen, men meget i det store hele. Jeg har 5-10 andre processer, både store og små, som jeg vil gå videre med at bygge op, og så skal medarbejderne i spil til at vælge andre processer. Vi er begyndt i salg, men kan se muligheder både i HR og den administrative del af produktionen. Jeg er projektleder, og vores holdning er, at jeg skal lære det hele selv eventuelt med hjælp fra konsulenter. Vi skal også udvikle det hele selv. Det er den anbefaling, vi har fået udefra; at det er dem, der kender processerne, der skal lave dem. Vi vil ikke bruge penge på eksterne folk hele tiden, og vi vil ikke være afhængige udadtil.«

Læs mere om softwarerobotter på Tech Management - gratis prøve i 2 uger

5. Hvad har været det mest udfordrende med RPA indtil videre? 

»Den omfattende researchdel, hvor jeg selv begyndte at stikke fingrene ned i materien. Det har været en kæmpe proces, og det var vigtigt for mig at få helt styr på det, så jeg kunne skrive en retvisende rapport til direktionen. Nogle vil måske være bedre til bare at kaste sig ud i det.«

Læs om brugen af softwarerobotter i NRGi

6. Hvilke råd vil du give til andre, der skal i gang?

»Prøv forskellige systemer af. Der er omkring 20 store udbydere, hvoraf tre er rigtigt store og førende på markedet, vælg nogle af dem ud, og så prøv en gratis testversion af, så du kan vælge ud fra brugervenlighed og pris. Derudover synes jeg, det er vigtigt at begynde småt og så begynde at skalere senere. Man kan ikke udvælge en stor, forkromet proces. Start med en lille, enkel proces, og begynd så at bygge på derfra. Endelig vil jeg sige: Bare kom i gang!«

7. Hvor søgte du selv inspiration? 

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Der findes forskellige rapporter, man kan købe sig adgang til, blandt andet fra Gartner og Forrester Wave, hvor man kan få en idé om de forskellige systemer. Dem orienterede jeg mig i. Derudover tog jeg fat i folk gennem DI-netværket og var på adskillige besøg i andre virksomheder, der allerede er i gang. Og så testede jeg et par systemer.«

Fakta: Mountain Top Industries
  • Designer, producerer og sælger udstyr til pickup-biler
  • Beliggende i Frederikssund
  • Aktiemajoriteten er ejet af kapitalfonden Axcel, der købte sig ind i 2017
  • De købte af ejerfamilien bag Mountain Top Industries, ægteparret Marie-Louise og Lars Bjerg, hvor sidstnævnte er søn af grundlæggeren af virksomheden.
Ingen kommentarer endnu.  Start debatten

Tophistorier

Debatten
Vær med til at skabe en god debat ved at følge vores debatregler.

For at deltage i debatten skal du have en profil med adgang til at læse artiklen. eller opret en bruger.
settingsDebatvisning