35 millioner kroner skal sætte endnu mere skub i digitaliseringen af SMV’er

Foto : Nanna Skytte

35 millioner kroner skal sætte endnu mere skub i digitaliseringen af SMV’er

Digitalisering er ikke førsteprioritet for en lang række danske SMV’er. Men den tendens skal ændres, og en millionpulje fra regeringen skal skubbe på. SMV’erne skal have digitaliseringen skræddersyet ind i forretningsmodellen, lyder det fra Dansk Erhverv. 
En særlig bevilling på 35 millioner kroner sætter igen fokus på, at flere små og mellemstore virksomheder skal sætte digitaliseringen under lup og få det implementeret i virksomheden.  Bevillingen kommer fra et bredt flertal af Folketingets partier på opfordring fra de regeringsnedsatte genstartsteams, der blev etableret under corona-krisen i foråret.
Vil du have fuld adgang til Tech Management?

Vil du prøve Tech Management?

Styrk dit lederskab - bestil et abonnement i dag

Bestil abonnement
Om Tech Management

Tech Management er Ingeniørens ledelsesmedie, som sætter fokus på ledelse, projektstyring og strategi i en digital og teknologisk forandringstid.

5 grunde til, at du skal læse Tech Management

1. Du får indblik i digital omstilling i et ledelsesperspektiv

2. Du får adgang til et medie, der tør skære igennem hypen om ny teknologi

3. Du får gode, lærerige cases fra virksomhedernes hverdag

4. Du får værktøjer, du kan bruge direkte i dit arbejde med ledelse og strategi

5. Du får ny inspiration til at styre dine projekter, så de lander hvor de skal

Fristet? Prøv Tech Management i en måned til 49 kr.

Fem gode råd fra Dansk Erhverv

1. Afdæk potentialerne
Stil jer selv spørgsmålet – hvor vil vi digitalisere og hvem er det til gavn for?
Det kan være en vanskelig proces og det er derfor en god ide at få hjælp af en ekstern konsulent til at afdække digitaliseringspotentialerne og få udarbejdet en business case. Du kan søge SMV:Digital til netop potentialeafklaringen.

2. Involver ledelsen
Hvis du skal komme godt i mål, er det vigtigt, at den digitale omstillingsproces er forankret hos ledelsen og evt. bestyrelsen. Sørg for, at ledelsen hele tiden er informeret om fremdriften og eventuelle udfordringer undervejs. 

3. Opsæt mål for digitaliseringsprocessen
Sæt nogle konkrete mål for, hvad I vil opnå med digitaliseringen. Digitalisering er en proces og ikke noget, der sker over natten. Det er derfor godt at have klare mål at sigte efter.

4. Involvere medarbejdere og interessenter
Digitalisering handler i høj grad om forandringsledelse. Det er derfor vigtigt, at dine medarbejdere og interessenter er involveret i processen fra start af. Det er ofte også dem der ved, hvor skoen trykker og potentialerne ved digitalisering er størst.

5. Sørg for, at medarbejderne har de rette kompetencer
Det er alfa omega, at dine medarbejdere har kompetencerne til at omfavne og udnytte de nye digitale løsninger. Overvej derfor, om der er behov for opkvalificering eller videreuddannelse af medarbejderne

Latest news