Chefstrateg Anders Kryger glæder sig over, at MAN Energy Solutions med Fremtiden Arbejdsplads bliver en moderne og fleksibel arbejdsplads.
Chefstrateg Anders Kryger glæder sig over, at MAN Energy Solutions med Fremtiden Arbejdsplads bliver en moderne og fleksibel arbejdsplads.

Foto : Jeppe Carlsen

Lederne bestemmer graden af MAN Energy Solutions’ fleksibilitet

Frem til 2022 bliver afdeling for afdeling hos MAN Energy Solutions bygget om til en mere fleksibel hverdag på baggrund af ledernes behov og valg – og på fire typer af medarbejdere.
30 procent af skrivebordene er forsvundet, 75 procent af medarbejderne har flydende pladser, der er blevet indrettet områder, der appellerer til samarbejde, og så er planen at fjerne fastnettelefonerne.  Det er i grove træk det resultat, MAN Energy Solutions er kommet frem til efter syv måneders granskning af, hvordan fremtidens arbejdsplads skal se ud, fortæller chefstrateg Anders Kryger.
Vil du have fuld adgang til Tech Management?

Husk at være logget ind med den e-mail, hvor du har dit abonnement tilknyttet. Oplever du fortsat udfordringer med din adgang, så skriv til support@ing.dk.

Vil du prøve Tech Management?

Styrk dit lederskab - bestil et gratis og uforpligtende prøveabonnement her

Om Tech Management

Tech Management er Ingeniørens ledelsesmedie, som sætter fokus på ledelse, projektstyring og strategi i en digital og teknologisk forandringstid.

5 grunde til, at du skal læse Tech Management

1. Du får indblik i digital omstilling i et ledelsesperspektiv

2. Du får adgang til et medie, der tør skære igennem hypen om ny teknologi

3. Du får gode, lærerige cases fra virksomhedernes hverdag

4. Du får værktøjer, du kan bruge direkte i dit arbejde med ledelse og strategi

5. Du får ny inspiration til at styre dine projekter, så de lander hvor de skal

Fristet? Bestil et 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement her.

MAN’s fire typer medarbejdere

Residents: 26% af MAN ES’ medarbejdere. De har et særligt behov for at møde ind på kontoret eller i produktionen, hvor langt de fleste residents arbejder.

Collaborators: 24% af medarbejderne. Arbejder i teams og projekter og kan have brug for særligt udstyr, som kan kræve, at de er på kontorerne i nogle tilfælde.

Connectors: 44% af medarbejderne. Arbejder f.eks. i salg, administration eller design og er ikke afhængige af at være fysisk til stede på kontoret.

Rovers: 6% af medarbejderne. Arbejder især i salg og/eller rejser meget rundt til kunderne. De kan arbejde alle steder fra. 


 

Seneste nyheder