»Jeg ser ledelse som en ekstremt faglig disciplin, der skal udvikles, anvendes og sættes på dagsordenen. På trods af, at jeg er ingeniør,« griner Casper Hansen, adm. direktør, stifter og medejer af Technicon.
»Jeg ser ledelse som en ekstremt faglig disciplin, der skal udvikles, anvendes og sættes på dagsordenen. På trods af, at jeg er ingeniør,« griner Casper Hansen, adm. direktør, stifter og medejer af Technicon.

Foto : Technicon

HER ER MIT LEDERSKAB: »Som leder navigerer jeg i kompleksitet, paradokser og modsætninger«

En ægte interesse for hver enkelt medarbejder er forudsætningen for at kunne motivere og engagere dem, mener adm. direktør i Technicon Casper Hansen, som trækker på forskellige sider af sig selv afhængigt af, om ledelsesopgaven kræver, at han skal være støttende eller udfordrende.
Virkeligheden i en virksomhed er en kompleks størrelse, der ikke lader sig sætte på formel – i hvert fald kun en uhyre kompleks og foranderlig én af slagsen.
Vil du have fuld adgang til Tech Management?
Vil du prøve Tech Management?

Styrk dit lederskab - bestil et gratis og uforpligtende prøveabonnement her

Om Tech Management

Tech Management er Ingeniørens ledelsesmedie, som sætter fokus på ledelse, projektstyring og strategi i en digital og teknologisk forandringstid.

5 grunde til, at du skal læse Tech Management

1. Du får indblik i digital omstilling i et ledelsesperspektiv

2. Du får adgang til et medie, der tør skære igennem hypen om ny teknologi

3. Du får gode, lærerige cases fra virksomhedernes hverdag

4. Du får værktøjer, du kan bruge direkte i dit arbejde med ledelse og strategi

5. Du får ny inspiration til at styre dine projekter, så de lander hvor de skal

Fristet? Bestil et 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement her.

Casper Hansen om ledelse

Min ledelsesstil

Jeg leder med kompleksitet, paradokser og autenticitet og med oprigtig nysgerrighed for at møde mennesker, hvor de.

Tre gode råd om ledelse

Giv noget af dig selv. Du skal turde være personlig og have noget på hjerte med din ledelses. Eller får du svært ved at lede i fremtiden.

Arbejd med din ledelse løbende, så du ikke gemmer dig bag excelark og skåltaler på distance af din medarbejdere. Vis, at du som leder også kan have en træls dag, være bekymret og være på usikker grund, mens du andre dage har armene helt over hovedet og synes, det er det bedste.

Deler du ud af sig selv, får du det tifold tilbage.

Om inspirationskilder:

Jeg hente inspiration i hverdagen i mine medarbejdere. I den kompleksitet, der omgiver os. Verden er kompleks og derfor bliver ledelse det også: Det skal rumme teknologi, samfund, kunder, familie. Der findes kun en Casper, og jeg rummer det hele. Derfor er det umuligt at pege min største inspirationskilde ud, for så peger jeg ikke på helheden. Steve Jobs var visionær, men også en hård hund, så ham kan jeg ikke bruge.

Om fremtidens ledelsesudfordring/lederrolle:

Bliver at navigere i kompleksitet. Min opgave er at sikre, at jeg selv, bestyrelsen og mine medarbejdere hele tiden reflekterer over det, vi gør, hvad vi vil og hvor vi vil hen, for det er den første forudsætning for at kunne navigere i kompleksitet. Så det er noget så banalt og kedeligt, som at vi skal reflektere. Jeg kunne også sige, at den vigtigste udfordring er, at vi får en mere bæredygtig verden, men det ser jeg som et strategisk mål og ikke en ledelsesmæssig opgave.

Latest news