At en SIL2-certificering er en opgave, der aftvinger respekt, oplevede Christian Møller, adm. direktør i Geopal, da virksomheden fik besøg af en ATEX-konsulent: »Da han hørte, at vi var gået i gang med en SIL2-certificering begyndte han at bukke og lave bølge,» griner Christian Møller.
At en SIL2-certificering er en opgave, der aftvinger respekt, oplevede Christian Møller, adm. direktør i Geopal, da virksomheden fik besøg af en ATEX-konsulent: »Da han hørte, at vi var gået i gang med en SIL2-certificering begyndte han at bukke og lave bølge,» griner Christian Møller.

Foto : Geopal

Ejerleder kastede sig ud i krævende certificering: »Det var totalt hovedløst og helt bindegalt«

Havde de regnet efter, var gasdetektorproducenten Geopal aldrig gået efter en international topcertificering, men med lyst og stædighed lykkedes det. Endnu inden den afsluttende audit mærker de øget interesse fra udlandet, og forventer vækst på 25 procent de kommende år.
Da virksomheden Geopal for tre år siden besluttede, at deres nyudviklede gasdetektor skulle have en international sikkerhedscertificering på eliteklasseniveau, forestillede de sig på ingen måde, hvilken omfattende og kompleks opgave de havde kastet sig ud i.
Vil du have fuld adgang til Tech Management?
Vil du prøve Tech Management?

Styrk dit lederskab - bestil et gratis og uforpligtende prøveabonnement her

Om Tech Management

Tech Management er Ingeniørens ledelsesmedie, som sætter fokus på ledelse, projektstyring og strategi i en digital og teknologisk forandringstid.

5 grunde til, at du skal læse Tech Management

1. Du får indblik i digital omstilling i et ledelsesperspektiv

2. Du får adgang til et medie, der tør skære igennem hypen om ny teknologi

3. Du får gode, lærerige cases fra virksomhedernes hverdag

4. Du får værktøjer, du kan bruge direkte i dit arbejde med ledelse og strategi

5. Du får ny inspiration til at styre dine projekter, så de lander hvor de skal

Fristet? Bestil et 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement her.

Om Geopal

Gasdetektorproducenten Geopal udvikler, producerer og servicerer alarmsystemer til detektering af giftige og eksplosive gasser og damper.

Al elektronik produceres i Polen og Letland, mens slutmontage, installation af software, test og kalibrering foregår i Danmark.

Virksomhedens nyeste gasdetektor GP-Nova er den første danske gasdetektor, der opfylder SIL2-krav (Safety Integrity Level). Det betyder, at den kan bruges i højrisikomiljøer, som f.eks. brintanlæg og naturgasinstallationer, da den lever op til kravet om, at hver enkelt del af detektoren skal kunne spores. Det kræver et komplekst system, der kan håndtere alle slags fejlmeldinger og kommunikere med systemer for indkøb, serienummerering, service, produktion, salg og opsætning.

SIL-niveauet indikerer, hvor stor risikoen er, for at et givet apparat fejler. Apparatet er typisk en del af et større sikkerhedssystem, og inden systemet specificeres, laver man en risikoanalyse, der danner basis for bestemmelse af det nødvendige SIL-niveau. Samtlige apparater i systemet skal leve op til det definerede niveau. SIL har fire niveauer: SIL 1, 2, 3, og 4. For gasdetektorer er SIL3 det allerhøjeste, man kan opnå i dag.

Kilde: Geopal

Latest news