Forandringer i den daglige rutine påvirker medarbejdernes trivsel i meget højere grad end store strategiske transformation, viser det feltarbejde, Signe Bruskins foretog i en stor dansk it-afdeling i forbindelse med sin ph.d,-afhandling.
Forandringer i den daglige rutine påvirker medarbejdernes trivsel i meget højere grad end store strategiske transformation, viser det feltarbejde, Signe Bruskins foretog i en stor dansk it-afdeling i forbindelse med sin ph.d,-afhandling.

Foto : Privatfoto

De mest demotiverende forandringer rammer lederens blinde plet

Ledere stirrer sig blinde på konsekvenserne af de store strategiske forandringer – og overser dermed, at medarbejdernes motivation og engagement afhænger af nære ting som kaffeordning og skrivebordets placering, forklarer ph.d. og forfatter til bogen Mikroforandringer.
En tsunami af store strategiske forandringer skyller ind over arbejdspladserne i disse år: Digitale transformationer, omstruktureringer og fusioner.
Vil du have fuld adgang til Tech Management?

Husk at være logget ind med den e-mail, hvor du har dit abonnement tilknyttet. Oplever du fortsat udfordringer med din adgang, så skriv til support@ing.dk.

Vil du prøve Tech Management?

Styrk dit lederskab - bestil et gratis og uforpligtende prøveabonnement her

Om Tech Management

Tech Management er Ingeniørens ledelsesmedie, som sætter fokus på ledelse, projektstyring og strategi i en digital og teknologisk forandringstid.

5 grunde til, at du skal læse Tech Management

1. Du får indblik i digital omstilling i et ledelsesperspektiv

2. Du får adgang til et medie, der tør skære igennem hypen om ny teknologi

3. Du får gode, lærerige cases fra virksomhedernes hverdag

4. Du får værktøjer, du kan bruge direkte i dit arbejde med ledelse og strategi

5. Du får ny inspiration til at styre dine projekter, så de lander hvor de skal

Fristet? Bestil et 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement her.

Sådan tager du hånd om mikroforandringer

1: Lad være at bagatellisere mirkoforandringer, og vær opmærksom på, hvad det kan betyde for medarbejderne.

2: Gør det legitim at tale om mikroforandringer, så man involverer medarbejderne på samme måde som ved store forandringer. Hvis man får at vide, at det er der ikke plads til at snakke om, så vokser problemet.

3: Stik en finger i jorden, og spørg medarbejderne, hvilke forandringer fylder mest for dig.

4: Forklar, hvorfor man vælger at foretage en ændring, der påvirker de daglige rutiner. På den måde kan man også lave et link mellem de store organisatoriske og strategiske forandringer og mikroforandringerne.

5. Endelig er det vigtigt at gøre sig klart, at mikroforandringer påvirker medarbejdere forskelligt. Mens det for en medarbejder er en stor forandring at sige farvel til en kollega, er det vegetardage i kantinen, der fylder for en anden, mens en tredje føler, at det nye mailprogram er en voldsom ændring.

Seneste nyheder