Svensk protest baner vej for granskning af Lynetteholms prop-effekt

Plus21. september 2021 kl. 16:532
Svensk protest baner vej for granskning af Lynetteholms prop-effekt
97 pct. af Østersøens areal er påvirket af såkaldt eutrofiering – tilførslen af alt for mange næringsstoffer fra landbrugslandene rundt om. 12 pct. af Østersøen er i den værste eutrofieringskategori, og der er udbredt iltsvind med enorme døde zoner midt i indhavet. Illustration: Peter Bondo Christensen.
Kritisk oceanograf mener, at DHI har lavet et »rigtig dårligt stykke arbejde« og hilser det velkomment, at den svenske skepsis nu sikrer tredjepartsgranskning af DHI’s beregninger af halvøens indflydelse på gennemstrømning til Østersøen.
Artiklen er ældre end 30 dage

Det giver rigtig god mening, at eksterne specialister nu skal kigge DHI’s modellering af Lynetteholmen efter i sømmene for, hvor meget prop øen vil sætte i Øresund.

Sådan lyder det fra hydrauliker og oceanograf Morten Holtegaard Nielsen, efter at et skeptisk Sverige har fået de danske myndigheder til at undersøge endnu en gang, om By & Havns modellering af Lynetteholms blokering af Øresund når frem til det rigtige resultat. Undersøgelsen skal foretages af det hollandske forskningsinstitut Deltares.

Gratis adgang i 10 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du få en forlænget prøveperiode med et erhvervsabonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
remove_circle
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
2 kommentarer.  Hop til debatten

Tophistorier

Debatten
Vær med til at skabe en god debat ved at følge vores debatregler.

For at deltage i debatten skal du have en profil med adgang til at læse artiklen. eller opret en bruger.
settingsDebatvisning
2
22. september 2021 kl. 14:47
Sørgeligt

at man er nødt til at trække det kort for at forsøge at få stoppet dette imho - af så mange andre årsager - dødssejlerprojekt.

Kigger man på søkort ser det dog ud til, at Lynetteholm vil blokere væsentligt for Kongedybet (mellem Refshaleøen og Middelgrunden) - men måske er næste etape at fylde Middelgrunden op - og så fortsætte til Saltholm - alt imens vi affolker "udkantsdanmark" - "de er skøre de romere"

1
22. september 2021 kl. 14:09
Hvorfor skal man absolut

Hvorfor skal man absolut (igen igen) starte problematiske projekter op, før man har undersøgt konsekvenserne ordentligt. Igen skal Danmark gøre det samme som man har kvajet sig med i den sidste menneskealder. ""Vi vil gerne spise denne svampekage, vores mini undersøgelse siger den er ok. (Men den er lavet af giftige svampe, vi kan undersøge om det er giftigt.) ! Nå, ja, ja, så lav bare en undersøgelse. Imens kan vi jo godt begynde at spise kagen. ..... Kommentar: "alle gæster ved festen er døde - kagen var alligevel giftig ""

Nå - ok. Måske går det godt denne gang. Det er kikset mange gange før, men det ser vi bare bort fra.