Ny undersøgelse peger på hjemmearbejdet som mere effektivt

1. april 2020 kl. 14:46
Christine Ipsen
Illustration: DTU.
De første resultater fra en igangværende undersøgelse på DTU peger på, at de nye hjemmearbejdsformer gør folk mere effektive i forhold til at møde på arbejde. For mere end halvdelen er omstillingen til en anden måde at arbejde på gået relativt smertefrit.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

DTU-forskergruppen Implementation & Performance Management gik 22. marts i gang med at måle, hvordan coronakrisens indvirkning påvirker vores arbejdsformer både i Danmark og udlandet. 

Langt størstedelen af alle i arbejdsstyrken arbejder og studerer pt. hjemmefra, hvis de har mulighed for det, og forskergruppen med professor John Paulin Hansen og lektor Christine Ipsen i spidsen er interesserede i, hvordan arbejdet hjemmefra bliver vurderet i forhold til arbejdet fysisk på arbejdspladsen. 

Prøv Tech Management gratis i 14 dage her og bliv klogere på strategi og ledelse

På baggrund af den første store del af besparelserne, kan forskerholdet konkludere, at 55 procent af deltagerne i undersøgelsen får lavet det samme eller mere derhjemme i forhold til at være fysisk på en arbejdsplads. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det skal dog ses i lyset af, at størstedelen samtidig angiver, at de arbejder eller studerer i færre timer. Dermed kan man konkludere, at deltagerne er blevet mere effektive og produktive ud fra eget udsagn. 

John Paulin Hansen, professor DTU
Illustration: DTU.

I alt har 914 pr. 31. marts medvirket i undersøgelsen, hvoraf 810 er folk, der arbejder i Danmark.

Du kan selv deltage i undersøgelsen her

Selvom man ikke sidder i samme kontor eller i samme bygning som sine kolleger, vurderer 55 procent af deltagerne i undersøgelsen, at de fortsat kan bevare en god relation til deres kolleger og medstuderende. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

John Paulin Hansen, professor DTU

Forskerne bag undersøgelsen understreger, at de endnu mangler den fulde analyse af tallene, og at tallene kan svinge på baggrund af, om der f.eks. er børn i hjemmet, respondenterne skal tage sig af. 

Læs mere om coronakrisen her i Tech Managements tema

De foreløbige analyseresultater peger dog på, at de investeringer, som danske virksomheder og arbejdspladser generelt har gjort i digitale værktøjer er kommet Danmark til gavn, nu hvor situationen og påbuddet om at holde afstand, kræver det. 

"Da de teknologier som vi i forvejen er bekendt med og understøtter arbejdet, har vi kunne omstille til den nye situation uden de store problemer. Implementeringen er gået relativt smertefrit for mere end halvdelen af deltagerne, men der er dog omkring 40 procent, hvor det ​​​​​har være mere krævende at flytte arbejdspladsen hjem," siger Christine Ipsen. 

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten

Tophistorier

Debatten
Vær med til at skabe en god debat ved at følge vores debatregler.

For at deltage i debatten skal du have en profil med adgang til at læse artiklen. eller opret en bruger.
settingsDebatvisning