Hillerøds veje står under vand

12. juni 2009 kl. 17:021
Uvejret lukkede syv veje i Hillerød samt flere sjællandske motorvejsstrækninger. De store åer i Hillerød løb over, selv om sluserne blev åbnet.
Artiklen er ældre end 30 dage

Selv om Hillerød i de senere år er blevet forsynet med forsinkelsesbassiner til brug for overskydende regn- og spildevand fra kloakkerne ved voldsomt regnvejr, har de slet ikke haft kapacitet til fredagens skybrud.

Natten og dagen igennem hamrede regnen ned, og de store åer, der løber igennem Hillerød, løb over deres bredder. For at aflaste åerne blev sluserne åbnet ved Arresø. Men skønt både Falck og Beredskabsstyrelsen fra Næstved satte alt, hvad de havde af mandskab og pumper på arbejde i Hillerød, så stod syv lokale veje hele dagen under vand, og klokken 15 steg vandstanden stadigvæk.

»Den store udfordring er det stigende grundvand, så når vi pumper, skal vi rigtig langt væk med det. For oversvømmelserne sker jo netop i større, lavtliggende områder,« fortæller vagtcentralchef Thomas Reimann, Falck i Hillerød

Derfor havde de frivillige korps i Hedehusene, Hillerød og Hørsholm, Nordsjællands Brandvæsen og hjemmeværnet travlt med at fylde sandsække:

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi dækker op med sandsække nær døråbninger til folks huse og håber, at vandet ikke stiger op over dem og trænger ind. Og så venter vi på, at vandspejlet synker,« siger Thomas Reimann. Ifølge DMI stopper regnen først ud på aftenen, og først da begynder vandstanden at falde.

Også motorvejsnettet var fyldt med vand og spejlblanke, fortæller Thomas Reimann:

»Der har været trafikuheld, hvor bilerne snurret rundt på Helsingør motorvejen, Motorring 3 og Motorring 4. På Frederikssundsmotorvejen indadgående stod vandet så højt ved ved Tåstrup- og Ballerup-tilkørslen, at bilerne risikerer at gå i stå, så den har vi også lukket,« siger Thomas Reimann, der opfordrer bilister til at køre meget forsigtigt for at undgå akvaplaning.

1 kommentar.  Hop til debatten

Tophistorier

Debatten
Vær med til at skabe en god debat ved at følge vores debatregler.

For at deltage i debatten skal du have en profil med adgang til at læse artiklen. eller opret en bruger.
settingsDebatvisning
1
14. juni 2009 kl. 21:34
Inflation i "skybrud"

"Skybrud" er når der kommer store regnmængder på kort tid - en halv time. Det var der ikke tale om nogen steder landet. Der var visse steder tale om "kraftig regn". Problemet var nok snarere den lange varighed og de mange milimeter totalt.