Forsvarschefen hjemsendt: Stor ekstraregning rammer nye kanoner og raketkastere

Plus3. april kl. 21:135
Flemming Lentfer
Her ses den nu hjemsendte forsvarschef Flemming Lentfer på et fly sammen med forsvarsminister Troels Lund Poulsen(V). Illustration: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix.
Forsvarsminister Troels Lund Poulsen har mistet tilliden til forsvarschef Flemming Lentfer og hjemsendt ham. Det sker, efter fregatten Iver Huitfeldt fejlede under kamp. Samtidig bliver israelske raketkastere og artilleripjecer en milliard dyrere og forsinkes et år.
Artiklen er ældre end 30 dage

Forsvaret er ramt af kaos onsdag aften. Forsvarschef Flemming Lentfer er blevet hjemsendt af forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V). Det orienterede han forligskredsen bag forsvarsforliget om onsdag aften.

Gratis adgang i 10 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Alternativt kan du få en forlænget prøveperiode med et erhvervsabonnement
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
remove_circle
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
5 kommentarer.  Hop til debatten

Tophistorier

Debatten
Vær med til at skabe en god debat ved at følge vores debatregler.

For at deltage i debatten skal du have en profil med adgang til at læse artiklen. eller opret en bruger.
settingsDebatvisning
5
4. april kl. 21:29
Re: Passer det ?

Det bør maks maks tage 20 sekunder eller mindre

Computersystemerne skal måske have tid til at orientere sig. Finde gps-signaler, lokalisere venner og andre "ting" i omegnen. "Diskutere" med en officer, om det har styr på situationen. 20 sekunder er umuligt, med mindre det hele er meget primitivt/simpelt. Men 20-30 minutter forstår jeg ikke helt. Men dengang et amerikansk krigsskib gik ned (softwaremæssigt), tog det 3 timer at få noget som helst til at fungere. 

4
4. april kl. 09:08
Re: En strøtanke

Så ville jeg da håbe, at de både interesserede sig for og havde gennemført efteruddannelse inden for ledelse. Faglig ekspertise er langt fra det vigtigste krav til en god ledelse. Medgivet at faglig forståelse er en væsentlig kompetence.

Passer det ?

Kan det virkelig passe at det tager 30 minutter at genstarte den centrale computer i det central luftforsvarssystem (btw har de nogle decentrals luftforsvarssystemer ombord eller er det bare ordflom ?)

Så skal vi trække lidt beslutningstid fra, men så er der stadig 20 minutter tilbage til genstart. Det bør maks maks tage 20 sekunder eller mindre for den slags superkritisk udstyr. Håber ikke vi snakker om samme genstartstider i F16, F35 osv ;-)

 

2
4. april kl. 01:03
En strøtanke

Med forsvarsstyrelsen ramte djøfficeringen også forsvaret.

Tænk engang hvis det var officerer der ledede forsvaret, læger der ledede hospitalsvæsenet, ingeniører der ledede el- og varmeforsyningen osv?

1
3. april kl. 22:45
Artilleri indkøbet !

Æbler og pære

Som jeg læser artiklen er Elbits leverance til tiden og til prisen ?

Men Elbits leverance omfatter principielt kun 19 artilleripjecer og 8 raketkastere, leveret på kajen i Esbjerg eller et andet sted.

Nu skal der så indrettes garage og værksteder, installeres danske radioer, dataudstyr så man kan overføre måldata direkte fra kommandoposter og Piranhaer mm.

Der skal indkøbes køretøjer (GD'er + lastbiler) til opstilling af en komplet artillerienhed.

Inden man tage sådanne våben i brug skal de testes, der skal skrive reglementer for brug og vedligehold, og der skal uddannes personel, var det "dyb fred" kunne det tage flere år. 

Der er ganske enkelt nogle politikkerer der hyler, fordi de ikke har sat sig ind i hvad de har besluttet, og hvordan forsvaret fungerer.

Jeg stødte på en sjov artikel om Honest John i Danmark. Et batteri med to raketkastere omfattede 44 forskellige køretøjer, +8 ordonnansmotorcykler (det var dengang).

https://www.chakoten.dk/wp-content/uploads/2018/01/Honest-John-raketsystemet-i-Danmark-1960-1975.pdf