Danske virksomheder er digitalt toptunede til at modstå coronatrængsler: Ligger langt foran europæiske konkurrenter

Foto : Nanna Skytte

Danske virksomheder er digitalt toptunede til at modstå coronatrængsler: Ligger langt foran europæiske konkurrenter

De danske virksomheder er særdeles digitale i forhold til deres europæiske konkurrenter og i helt i top på flere parametre. Men når det kommer til avanceret teknologi som kunstig intelligens, er det fortsat meget få, der er igang.
Størstedelen af de dasnke virksomheder er sammenholdt med virksomheder i eksempelvis Grækenland lysår foran, når det kommer til graden af digitalisering i virksomheden.  Ja, faktisk er de danske virksomheder de mest digitale i hele EU. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der sammenholder danske virksomheder med virksomheder på tværs af unionen.   
Vil du have fuld adgang til Tech Management?

Om Tech Management

Tech Management er Ingeniørens ledelsesmedie, som sætter fokus på ledelse, projektstyring og strategi i en digital og teknologisk forandringstid.

5 grunde til, at du skal læse Tech Management

1. Du får indblik i digital omstilling i et ledelsesperspektiv

2. Du får adgang til et medie, der tør skære igennem hypen om ny teknologi

3. Du får gode, lærerige cases fra virksomhedernes hverdag

4. Du får værktøjer, du kan bruge direkte i dit arbejde med ledelse og strategi

5. Du får ny inspiration til at styre dine projekter, så de lander hvor de skal

Fristet? Prøv Tech Management i en måned til 49 kr.

Nævnte firmaer

Fakta om undersøgelsen

Undersøgelsen dækker virksomheder med mindst 10 ansatte indenfor de private, ikke-finansielle byerhverv, og resultaterne refererer til den seneste undersøgelse af it-anvendelse i virksomheder i 2019.

I beregningen af EU´s indeks for virksomhedernes digitaliseringsgrad indgår resultaterne fra en EU harmoniseret undersøgelse om it-anvendelse i 2019.

EU definerer indekset på basis af 12 indikatorer til måling af virksomhedernes digitaliseringsgrad, som for den enkelte virksomhed antager én af fire værdier: Meget høj, høj, lav eller meget lav. Indekset bliver beregnet ved indikatorer for basale teknologier som f.eks. adgang til internettet, processer internt i virksomheden og virksomhedens informationsdeling med kunder og samarbejdspartnere.

Indikatorer for omsætning fra e-salg indgår også i beregningen af virksomhedernes digitaliseringsgrad.

Latest news