Beboere og sejlere om Lynetteholm-VVM: "Den bedste af dårlige løsninger"

Plus30. november 2020 kl. 14:382
Beboere og sejlere om Lynetteholm-VVM: "Den bedste af dårlige løsninger"
Lynetteholmen har igen fået ny form. Men der er 30 års jordtransporter og støj forude, hvis den vedtages. Illustration: By og Havn.
Både Sejlklubben Lynetten og beboerne på Margretheholmen er beroliget af planer for jordkørsel. Men lokalpolitikere er nervøse for vandmiljøet og angriber høringsproces.
Artiklen er ældre end 30 dage

De mest aktive græsrodsstemmer i sagen om Lynetteholm, den planlagte kunstige ø ud for København, har indtil videre været de lokale beboere på det nordlige Amager, som ser ud til at blive mest påvirket af den mangeårige anlægsfase.

Men efter at være orienteret om, hvordan særligt kørslen af millioner ton jord årligt til opfyld er planlagt, er både brugerne af Margretheholm Havn, som frygtede lukning, og beboerne i boligområdet Margretheholmen, som frygtede tusind lastbiler gennem forhaven dagligt, beroligede.

Gratis adgang i 10 dage

Tegn et gratis prøveabonnement og få adgang til alt PLUS-indhold på Ing, Version2 og Radar, helt uden binding eller betalingsoplysninger.

Få en forlænget erhvervsprøve
Med et erhvervsabonnement kan du få en forlænget prøveperiode.
remove_circle
Har du allerede et PLUS-abonnement eller klip?
close

Velkommen til PLUS

Da du er ved at tilmelde dig en gratis prøve beder vi dig hjælpe os med at gøre vores indhold mere relevant for dig, ved at vælge et eller flere emner der interesserer dig.

Vælg mindst et emne *
Du skal vælge en adgangskode til når du fremover skal logge ind på din brugerkonto.
visibility
remove_circle
Dit medlemskab giver adgang
Som medlem af IDA har du gratis adgang til PLUS-indhold, som en del af dit medlemskab. Fortsæt med MitIDA for at aktivere din adgang til indholdet.
Oplever du problemer med login, så skriv til os på websupport@ing.dk
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til Ing.dk, Version2 og Radar
Fuld digital adgang til PLUS-indhold på Ing.dk, Version2 og Radar, tilgængeligt på din computer, tablet og mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Det seneste nye fra branchen, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre kloge læsere.
2 kommentarer.  Hop til debatten

Tophistorier

Debatten
Vær med til at skabe en god debat ved at følge vores debatregler.

For at deltage i debatten skal du have en profil med adgang til at læse artiklen. eller opret en bruger.
settingsDebatvisning
2
1. februar 2021 kl. 10:11
Re: Underligt

Det er vigtigt at forstå at jorden er overskudsjord fra andrebyggerier, som skal køres et eller andet sted hen. Lige nu bliver det meste kørt til Nordhavn, en "skibakke" syd for Aabenraa eller andre steder med kapacitet til at modtage det. Nordhavnen er fyldt, så om meget kort tid bliver der store problemer med at komme af med jord på Sjælland, medmindre at Lynetteholmen bliver til noget, eller man finder et andet sted, som kan modtage de enorme mængder af overskudsjord.

I forhold til CO2 er der mindre udledning i at jorden kan afleveres "lokalt", i forhold til partikelforurening ville det nok være bedre hvis jorden bled kørt ud af byen.

1
10. december 2020 kl. 20:09
Underligt

Underligt Det er mig en gåde hvordan man i disse tider, hvor vi får tudet ørene fulde af, at co2 udledeningen skal reduceres, kan forsvare at flytte så omfattende mængder jord. Det virker ikke rationelt, men måske mere i retning af, at nogle politikere ønsker at sætte deres navn på udviklingen. Jeg forstår ikke, hvorfor man ikke udvider byen mod vest. Der kan i hvert fald bygges meget effektiv infrastruktur for samme pris, som det koster at etablere en kunstig ø, men der er måske nogen, der kan komme med en fornuftig forklaring på beslutningen?